Jobbról balra haladva a második apostol Máté.

Róla a Magyar Katolikus Lexikonban ezeket lehet megtudni:

Máté vámos volt. Jól értett a pénzekhez, az anyagi világ dolgaihoz. Mivel a rómaiaknak is dolgozott, ezértnem kedvelték a zsidók. A könyvelők, bankárok, őrök védőszentje.

Nem véletlen, hogy biztonságot sugároz, a ruhája színe a réz árnyalatait mutatják. Milyen az április végétől május végéig terjedő időszak? A természet kivirágzik, buja lesz, színek, illatok, formák lepik el a tájat (ha véletlenül kiszabadulunk a városból!). Nem meglepő, hogy a Vénusz ebben az időszakban a legaktívabb. Ezt úgy mondják, otthon van. Sok kalendáriumban a földművességet is a Vénusz szimbolizálja. Két szimbóluma is szinte adódik. Nyugaton a bika jelképezi, Keleten pedig a disznó. A bika erőtől duzzad, megtermékenyíti a teheneket, maga az erő és a biztonság a csordának. A disznó ezt túlzásba is tudja vinni: bele hemperedik a dagonyába, túrja a földet. Ez a földművességtől sem teljesen idegen. Alig lehet onnan kirángatni. A pénzzel és földi javakkal koncentráltan foglalkozó emberekben van ehhez kis analógia nem?

Máté erős karakter, megbízható, megfontolt. Az anyagi világ harmóniája látszik rajta. A réz színei a pénzt sugározzák. A vámszedő tekintete szúrós, átlát a dolgokon.

Fontos meglátnunk az analógiát az égi és földi dolgok között! Ha elmerengünk azon, hogy vajon melyik csillagképhez „passzol” egy vámszedő, akkor az nem hiszem, hogy a vízöntő, vagy a halak lenne. A bikához viszont nagyon is „passzol”: az anyagi javak ismerője, az anyagi felvirágzás hivatalnoka. Nem?

Vajon ki lesz a harmadik jobbról, és miért vannak egy csoportban?

Montvai György

SKYTING MAGAZIN

ElőzőParancsnokukat vesztették a rettegett orosz ejtőernyősök, de nem ez a legnagyobb bajuk
KövetkezőMost kaptuk: vegyi fegyvereket találtak egy budapesti egyetemen
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza