A hétvégén Brno-ban rendezték az FIA CEZ F4 Championship második cseh fordulóját, az ország tradicionális, nagymúltú versenypályáján, az Automotodrom Brno-n.

r5pf582811
r5pf582811

A bajnokság utolsó előtti fordulója két versenyfutammal a különösen izgalmas kanyarokkal, nagy szintkülönbségekkel állította izgalmas kihívások elé az F4-es mezőnyt is a jó öreg brno-i aszfaltcsík.

r5pf5834
r5pf5834

Közöttük a Gender Racing Team fiatal versenyzőjét, Michl Olivért is, aki F4-essel most először vágott neki a legendás cseh aszfaltcsíknak. Oliver a bajnoki tabella ötödik helyéről, hetvenhat ponttal várta a folytatást. Ezt a versenyhétvégét is egy meglehetősen feszes időterv szerint kellett teljesítenie a Gender Racing versenyzőjének és csapatának, hiszen mindkét versenyfutam a szombati napon került lebonyolításra. Pénteken nagyon hasznosnak bizonyult a három szabadedzés a lehető legjobb beállítások megtalálásához. Délután aztán az időmérő edzésen Olivér már a minél jobb rajthelyért harcolt a futamokra. Jó tempóban, az élmezőnyhöz bíztatóan közel, a hatodik rajthelyet sikerült megszereznie a rajtrácson.

r3pf6688
r3pf6688

A Brno-i versenyhétvégére sem maradt el az a kihívás, hogy egy versenynapon belül két bajnoki futamra is sor került. A hétvégén a szervezők mindkét F4-es futamot a szombati napra helyezték el a programban.

r3pf9737
r3pf9737

Olivér nagyon motiváltan várta a szombati két versenyfutamot, hiszen már az elmúlt fordulókon is a csapattal nagyszerűen összedolgozva, általában nagyon jól megtalálták a tempót és a mostani időmérő eredménye is bizakodásra adott okot. Az első versenyfutamon a Gender Racing Team fiatal versenyzője egy pozíciót tudott javítani a rajthelyhez képest így az ötödik helyen zárta az első versenyfutamot.

r3pf0727
r3pf0727

A délutáni második versenyfutamon Olivér egy parádés rajtot vett majd egy kisebb hiba miatt vesztett pozíciót, de ezt követően remek előzéssel visszakapaszkodva a negyedik helyen zárhatta az utolsó előtti F4 CEZ versenyhétvégéjét a klasszikus cseh versenypályán.

r3pf1021
r3pf1021

Olivér nagyon pozitívan értékelte az eddigi talán legsikeresebb versenyhétvégét:

„Nagyon jól sikerült a Brnoi versenyhétvége, annak ellenére, hogy mennyi nehézség támadt az abroncsok gyors elhasználódása miatt. Csütörtökön és pénteken probléma nélkül lementek a szabadedzések. Utánuk következett az időmérő, ahol jó pozíciót sikerült szereznünk és meggyőződhettünk arról, hogy mennyire közel jártunk az élmezőnyhöz. A verseny végeredménye is jó lett egy gyors rajt és szép előzések után.”

r5pf3971
r5pf3971

A bajnokság zárófordulóján még három versenyfutam vár majd a mezőnyre melyeken eldőlhet majd a bajnoki cím és a további helyezések sorsa, amit Olivér a bajnoki tabella ötödik helyéről várhat kilencvennyolc bajnoki ponttal a „zsebében”.

– Gender Racing –

SKYTING MAGAZIN

ElőzőMagyar kutatók olyan felfedezést tettek, amitől sok ember jóval tovább élhet
KövetkezőÚj jogszabállyal könnyíti a megújuló energiaforrások felhasználását az Európai Parlament
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza