24.5 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeFőhírekKülföldNegyedszer borította be idén hóvihar Bostont

Negyedszer borította be idén hóvihar Bostont

2015 02 16 062927
Forrás: MTI | 2015. 02. 15. 19:38:52

Az év eleje óta több mint 180 centiméternyi hó hullott, a legújabb vihar csaknem 9 centiméteres hóréteget hagyott hátra. A hétvégén több mint 1600 repülőjáratot kellett törölni.
Bostont és környékét a hétvégén immár negyedszer borította be hóvihar kevesebb mint egy hónap leforgása alatt.

A nagyvárosban, ahol az év eleje óta több mint 180 centiméternyi hó hullott, a legújabb vihar csaknem 9 centiméteres hóréteget hagyott hátra. A legvastagabb, félméteres friss havat vasárnap Massachusettsben Ipswichnél és Salisburynél mérték. Az államban a Nemzeti Gárda mintegy 600 tagja segédkezett a rendkívüli helyzetek elhárításában.

Bostonban vasárnap leállították a tömegközlekedést. A nagyváros egyik metodista temploma telekonferencia formájában tartott istentiszteletet.

A New Hampshire-i Altonban a hétvégén lefújták az éves jégfesztivált. Ennek az államnak, valamint Maine-nek a keleti partvidékén helyenként 60 centiméternyi hó hullott.

A téli viharok legújabb hulláma miatt a hétvégén több mint 1600 repülőjáratot kellett törölni, főleg a Boston és New York környéki repülőtereken, ahol a széllökések sebessége megközelítette az óránkénti 100 kilométert.

A sűrű hóesés miatt egy ohiói és egy New York állambeli autópályán több autó ütközött. Az első balesetben két, a másodikban pedig egy személy életét vesztette.

A keleti partvidéken most 14-17 fokkal van hidegebb az évszakban megszokottnál. A hidegérzetet az erős szél tovább erősíti.

A rossz idő erősen csökkentette a kereskedők bevételét, akik a Valentin-nap és a hétfői munkaszüneti nap, „elnökök napja” között jelentős vevőforgalomra számítottak.

A meteorológusok szerint hétfőn Oklahoma, Arkansas, Mississippi, Tennessee, Kentucky, Indiana and Illinois államban várható majd újabb, ónos esővel kísért hidegbetörés, amely kedd reggelre hóval boríthatja be Philadelphia, Washington és Richmond környékét.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work