Jonny K. Palmer
Forrás: MTI | 2015. 02. 12. 17:40:00

A neves szerző közreműködése nélkül bajban lennének a versenyzők.
Tucatnál is több dalhoz írt már angol szöveget A Dal történetében Johnny K. Palmer, a jamaikai származású, Bécsben és Budapesten élő szerző, előadó, énekes, producer. Idén két száma is ott lesz a középdöntőben, az egyik most szombaton, a másik egy héttel később. A szombati első középdöntőben Mujahid Zoltán Beside You című dala szerepel, február 21-én pedig Gájer Bálint That’s How It Goes című produkciója. Mindkettő angol nyelvű szövegét Johnny K. Palmer írta.

„Zoli több dalt is mutatott nekem, amik nekem tetszettek, de ő nem volt igazán megelégedve magával, ezért végül írt még egyet, ez lett a Beside You. Bálint esetében kész demófelvételt kaptam kamu angol énekkel és arra kellett elkészítenem a szöveget. A témáról hosszan beszélgettünk” – mondta a 30 éves szerző az MTI-nek.

Jonny K. Palmer dalszerző, énekes producer. Foto: Facebook Jonny K. Palmer dalszerző, énekes producer. Foto: Facebook

Az Elek Norbert és Gájer Bálint zenéjével készült, A Dal február 21-i középdöntőjében látható That’s How It Goes igazi szvingdal. Palmer elmondta, hogy bár a szving korábban számára idegen terep volt, a tavalyi A Dalban már ő írt angol szöveget a Group’N’Swing Retikül című dalához Designer Bags címmel – ez a verzió akkor nem került adásba.

„Gájer Bálintot a The Voice tehetségkutató versenyen ismertem meg 2012-ben, azóta is kapcsolatban voltunk. A popdalokhoz képest nagyon más feladat szvingszámhoz szöveget írni, sokkal sűrűbb a felépítés, több a verze és mindig van egy bemondás, miközben repkednek a dallamok.

hien

Jonny K. Palmer a tavalyi Dalban. Foto: Facebook Jonny K. Palmer a tavalyi Dalban Hiennel működött közre. Foto: Facebook

Johnny K. Palmer 1984-ben Budapesten született, mivel jamaikai lelkész édesapja akkor itt szolgált. Ausztriában nőtt fel, de élt Amerikában és Németországban is. Tini kora óta zenél és énekel, 2011 óta dolgozik a magyarországi szórakoztatóiparban. Itteni áttörését szövegíróként Wolf Kati 2011-es dala, a What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) jelentette, amely bejutott a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, és végül a 22. helyen végzett.

A felkérések ezután sokasodtak meg Palmernek, aki A Dal 2012-es indulása óta állandó részvevője a versenynek. Mint mondta, azért szereti az eurovíziós projekteket, mert profi zenészekkel és énekesekkel dolgozhat együtt. Minden évben legalább két produkcióban volt benne, számításai szerint eddig tizennégy szám angol szövegét készítette el.