16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeSzabadidőMédia és szórakozás91 filmmel versenyez az Oscar-díjért a magyar nevezett

91 filmmel versenyez az Oscar-díjért a magyar nevezett

Az amerikai filmakadémia 92 nemzetközi film, 27 animációs film, valamint 144 dokumentumfilm nevezését fogadta el az Oscar-díjra.

A testület még decemberben nyilvánosságra hozza a kategóriák szűkített listáit, amelyekből végül kikerülnek az Oscar-jelöltek.

Mindhárom mezőnyben erős produkciókkal képviseltetik magukat a nagy stúdiók és a függetlenek is. A variety.com cikke szerint a nemzetközi film kategóriájában évek óta a legerősebb mezőny állt össze:

A legfrissebb hírek itt!

mások mellett Belgiumból a Közel, amelyet már több nagy filmfesztivál, köztük Cannes is díjazott, Dániából a Szent pók, Franciaországból a Saint Omer, Lengyelországból az EO, Ausztriából pedig a Fűző versenghet az Oscar-szoborért.

Magyarország idén a Blokád című filmet nevezte.

A nevezési feltételeket teljesítő 92 alkotásból álló listát a filmakadémia legalább 8-9 filmet megtekintő, előzetes becslés szerint mintegy 1100 tagjának szavazatai alapján szűkítik le 15-re. A rövid listán szereplő filmek címét december 21-én jelentik be.

AZ OSCAR-JELÖLÉSEKET 2023. JANUÁR 24-ÉN JELENTIK BE.A 95.

Oscar-díjkiosztó gálát március 12-én rendezik meg Los Angelesben.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work