22.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

9 veszélyes Android alkalmazás, amit jobb, ha most azonnal letörölsz a mobilodról!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Google Play egy remek felület azok számára, akik szeretnének saját alkalmazást fejleszteni. Sajnos nem minden fejlesztő rendelkezik a legtisztább szándékkal, ugyanis egyes programok képesek adatokat gyűjteni a telefonokból és azokat megosztani illetéktelen személyekkel, beleértve a személyes és a bankkártya adatokat is.

Íme, a leggyanúsabb alkalmazások, amiket ajánlott minél hamarabb eltávolítani.

1# Időjárás alkalmazások

Eleinte nagyon népszerűek lettel, de felfedezték, hogy sok vírust tartalmaznak. Például volt egy olyan eset, hogy az egyik ilyen alkalmazásban trójai vírus volt, amely a tulajdonos telefonjáról adatokat gyűjtve, azt a támadónak küldte el.

2# Közösségi média appok

A legnépszerűbbek, azonban sajnos nagyon sok energiát elvesznek a telefontól, ugyanakkor időt az embertől. Sok felhasználó találja úgy, hogy a böngészőből érdemesebb használni őket, mint magáról az app-ról.

3# Optimalizáló

A Clean Master és hasonló ilyen alkalmazások gondoskodnak a gyorsítótár törléséről és a felesleges programok eltávolításáról, azonban a legmodernebb telefonok ezt már gyárilag tartalmazzák, így felesleges maga az alkalmazás. Nem lesz tőle gyorsabb a rendszer, éppen hogy meríti az akksit és reklámokkal is bombáz.

4# Beépített böngészők

Általában lassúak és nem is túl népszerűek. A legtöbb akkor nyílik meg, ha rákattintasz egy hivatkozásra. A Google Chrome-tól eltekintve nem védenek meg az adathalászoktól és lassítják a rendszert.

5# Víruskereső programok ismeretlen fejlesztőktől

A hackelés és az adatok lopása során antivírus applikációk jelenhetnek meg. Ekkor a hackereknek született egy remek ötletük és saját vírus itró app-okat kezdtek fejleszteni. Ezek ellophatják a személyes adataidat és teljesen blokkolhatják a mobilodat.

6# Böngészők extra funkciókkal

Két komoly hátrányuk van. Először is a beépített temérdek  hirdetés, amelyek zavaróak és lassítják a rendszert. A másik, hogy az alkalmazások hozzáférést igényelhetnek számos dologhoz, ami veszélyessé teszi őket.

7# Alkalmazások a RAM növelésére

Azok az alkalmazások, amelyek azt állítják, hogy növelhetik a RAM-ot, csak ideiglenesen tisztítják a gyorsító tárat és a telefonok már amúgy is képesek erre. Ezek az appok nem csak, hogy lassítják a rendszert, de adatokat is halászhatnak.

8# Hazugságvizsgáló

Ezek az alkalmazások legalább olyan haszontalanok, mint például egy kristálygömb alkalmazás. Csak az akkumulátort merítik. Ha egy ilyen app hozzáférést kér bizonyos adatokhoz, semmiképp ne telepítsd.

9# Töredezettségmentesítő

A töredezettségmentesítő alkalmazások kezdettől fogva nagyon népszerűvé váltak, mivel a számítógépen található programokhoz hasonlóak. Mivel az okostelefonokon nincsenek merevlemezek az alkalmazások csak elemezni képesek, hogy egyes programok mennyit foglalnak le a telefon erőforrásából. Ettől függetlenül adatokat lophatnak vele.

Forrás: tudasfaja.com

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Magyar György legszívesebben leváltaná a magyar választókat: … „Azt is lehet, az se rossz, csak hát Hofi megmondta, hogy nekünk egy csürhénk van,...

„Hofi megmondta, hogy nekünk egy csürhénk van, és egy csőcselékünk” – fogalmazott az atv-ben Márki-Zay mozgalmának elnökségi tagja. Lendvai Ildikó,...

Budapesti házomlás: már hetekkel ezelőtt féltek a lakók – a katasztrófavédelem videója

Olyan erejű volt a Jókai utcai házomlás, hogy az épületben lakók azt hitték, földrengés van. Mindenki nagyon megijedt, több...

Pénteken sok minden zárva tart majd

Július 1-jén lesz a Semmelweis-nap, emiatt leáll az egészségügy nagy része, és akkor lesz a köztisztviselők napja is. A...

Joe Biden két javaslata is elbukott a G7-csúcson

Értesülések szerint az Oroszországgal szembeni szankciók szigorítására készültek a G7-csoport tagországainak állam- és kormányfői németországi csúcstalálkozójukon. Ehelyett csak egy...
facebook