2.2 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

9 tény a válásról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 13 125824

Magyarországon a házasságok több, mint a fele válással végződik, érdemes tehát megvizsgálnunk azokat a statisztikai adatokat, amik a házasságok időtartamára, illetve felbomlásuk okaira vonatkoznak.

Bár minden szerelemnek és házasságnak saját története van, ha megvizsgáljuk a statisztikai adatokat, sok érdekes párhuzamra és általános szabályra fényderülhet.

-Egy átlagos rosszul működő házasság 8 évig tart.

-Egy elvált ember átlagosan négy évig vár a szakítás után, mielőtt újra megpróbálkozna a párkereséssel.

-Szüleink házasságának sikere befolyással van a miénkre is. Azoknak, akiknek a szülei még mindig együtt élnek, háromnegyede maga is kihúzza legalább a tizedik házassági évfordulóig. Ahol azonban a szülők házassága tönkrement, ott az esetek 57%-ában a saját kapcsolat sem tart ki egy teljes évtizedig.

-Az emberek ritkán ünneplik meg a házassági évfordulójukat. És csupán 6%-uk ünnepli együtt az ötvenedik évfordulót együtt, habár érdemes megjegyezni, hogy ezt a statisztikát nem csak a válások, de az egyik fél halála is rontja.

-Gazdasági válság idején ritkábban mennek szét a házaspárok, a családjogi ügyvédek szerint 2008 óta érezhetően kevesebb válás van. De vajon emiatt az anyagi kényszerűségből együtt maradt párok boldogan is élnek…?

-A pénz nagyobb szerepet játszik a házasságokban és a válásokban is, mint gondolnánk. A felmérésben szereplő párok 15%-a válaszolta, hogy azért nem váltak még el, mert anyagilag nem tudják megengedni maguknak. Ezekben a családokban legtöbbször pici gyerekek is élnek.

-Az anyagiaknon kívül pedig a hit is sokat számít. Ahol egyik fél sem hívő, ott a házasságok 61%-a nem végződik válással az első tíz évben, míg a hívő pároknál –felekezettől függően- 65-73%-ban maradnak együtt a felek legalább az első évtized erejéig.

-Úgy tűnik, az sem mindegy a házas boldogság szempontjából, hogy milyen végzettséggel rendelkeznek a felek. A középiskolai végzettségűek 60%-a, míg az egyetemi, vagy főiskolai diplomával rendelkező értelmiségiek 80%-a ünnepelte együtt a tizedik házassági évfordulóját.

-Az adatokból arra is fény derül, hogy minél idősebben kel egybe egy házaspár, annál nagyobb az esélye annak, hogy sokáig együtt maradnak. A húsz éves koruk előtt házasodóknak csupán 54%-a tartott ki hosszú távon is egymás mellett, míg azok, aki 20-24 éves koruk között kötötték össze az életüket, ott 69%-ra nőtt ez a szám. 25 év fölött pedig igazán bíztatóak lesznek a hosszú, boldog házasság esélyei, ott ugyanis már 78%-ra rúg a sikeres házasságok aránya.

Forrás: marmalade; Kép: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...