23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

88 éves, de a sportnak köszönhetően 30 évet is letagadhatna a korából: úgy edz, hogy még a fiatalokat is szégyenbe hozza.. – videó

Dátum:

Megosztás:

Nahida, akinek négy gyereke van, és már 40 éve özvegy, azt mondja, „a testmozgás megmutatja, hogy sokkal több van az életben.”

Nahida Abden 88 éves, és kiváló sportoló. Libanonban él és 50 éves korában kezdett edzeni. Emellett egy textilipari céget is vezet.

A German Wave-nek adott interjújában kifejtette: „Számomra az életkor csak egy szám. Semmit nem jelent. Teljesen megfeledkezek róla. Fájt a térdem, és az orvos azt mondta, hogy tornásznom kellene. Amikor először jártam edzőterembe, nagyon félénk voltam. A vejemmel és az unokámmal mentem el.”

„Amikor elkezdtem rendszeresen edzőterembe járni, mindig az utolsó sorba mentem. Valahányszor az oktató utasításokat adott, ideges voltam. Nagyon félénk voltam.” – tette hozzá.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Elhatározása azonban erősebb volt, és végül aerobik oktató vált belőle.

„Amikor megkaptam az oklevelemet, felakasztottam a falra. Az emberek azt mondták, hogy Isten elítél, ha nem segítek másokon. Helytelen volt, hogy az a diploma egyszerűen csak ott lógott a falon, úgyhogy elkezdtem tanítani, és nagyon élveztem. Szeretek segíteni a nőknek előbújni a csigaházukból.” – mondja.

Egyik tanítványa azt mondta róla: „számunkra ő nemcsak oktató, hanem olyan, mint egy anya. Inspirál minket, és olyanok akarunk lenni, mint ő.”

Nahida 40 évvel ezelőtt megözvegyült, és nem ment újból férjhez. Négy gyermeke van, akik mind külföldön élnek, a legidősebb most 60 éves. Azt mondja, hogy a sport segített neki a rák legyőzésében is.

„Az emberek azt mondják, hogy nőiesebbnek kell lennem. De nem, ez az én nőiességem. Nagyon kevés sminket használok: egy kis pirosítót reggelente. A mai interjú kedvéért pedig szempillaspirált is használtam.” – mondta Nahida.

Végül a következőt üzente a lusta embereknek: „Ha azt hiszitek, hogy csak arra születtetek, hogy egyetek, igyatok, dolgozzatok és aludjatok, akkor tévedtek! A testmozgás megmutatja, hogy sokkal több van az életben ennél.”

twice

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...