-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

86 ezer olyan autó van a magyar utakon, amit érdemes volna messziről elkerülni

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Jelentős javulás tapasztalható a megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások száma terén, de úgy tűnik, még mindig van hova fejlődni.

A jelek szerint egyre több autós érti meg, hogy a kötelező biztosítás elengedhetetlen része az autózásnak. Nemcsak azért, mert hiányáért büntetés járhat, hanem azért is, mert a kgfb hiányában okozott balesetnek beláthatatlan következményei lehetnek – főleg, ha a balesetnél meg is sérül valaki. Ha a balesetet okozó sofőrnek nincs kötelezője, akkor az egész kárrendezést zsebből kell kifizetnie, ami hatalmas összeg lehet. Ha pedig valaki ennek ellenére sem akar fizetni, abból hosszas jogi procedúra lehet. Jelenleg nagyjából 86 ezer olyan autó van az utakon, ami kötelező nélkül közlekedik.

Autók Budapesten, Kép: Hirmagazin.eu

A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) beszámolója szerint 2017. szeptember végén az öt évvel korábbi 5,8 százalékhoz képest már csak a járművek 1,8 százaléka nem rendelkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással. Ezzel az európai országok középmezőnyéhez tartozhatunk.

Portfolio beszámolója szerint Észtországban például a járművek 1,4 százaléka, Dániában 0,1 százaléka, Finnországban pedig kevesebb, mint 1 százaléka nem rendelkezik az ottani kötelező biztosítással. Ukrajnával jóval súlyosabb a helyzet, ott 33 százalék ez az arány. Azoknak, akiknek Magyarországon nincs kötelező biztosításuk, napi díjat kell fizessenek a biztosítatlansági időszakra.

A 2018-as tarifa szerint ez járműkategóriánként 340-760 forint lesz a személyautók esetében. Az autóbuszokra a férőhelyek számától függően napi 490-2320 forintra kell számítani, tehergépkocsik esetében pedig akár a 2660 forint is lehet ez az összeg. Mivel ezek napidíjak, könnyen belátható, hogy már csak anyagi szempontból is megéri a kötelezőt megkötni.

Forrás: hvg

Képek: Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...