10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

86 embert vert át a 23 éves internetes csaló, lecsapott rá a rendőrség

Dátum:

Megosztás:

Közel száz embert csapott be az egyik közösségi oldalon egy borsodi férfi. Nem a saját nevével hirdetett és senkinek nem küldte el azt, amiért fizettek. A Mátrix Projektben az internetes bűncselekmények felderítéséért dolgozó békési rendőrök felszámolták az üzletét és vádemelést javasolnak ellene.

Országszerte károsított meg internetezőket egy férfi, aki az egyik közösségi oldalon álnévvel hozott létre profilt, és azzal adott fel hirdetéseket. A virtuális piactéren főként motoralkatrészeket, játékkonzolokat, szerszámgépeket kínált, de senkinek nem küldte el azt, amiért fizetett – írja a Police.hu.

rendőrség
Illusztráció

A 23 éves tiszalúci fiatalember lemásolt egy létező adatlapot, egy Pest vármegyei városban élő férfi fotóit és nevét használta. Még olyan képeket is átrakott a csaláshoz használt profilra, amelyen a visszaélés áldozatául esett férfi családtagjai is láthatóak.

A Békési Rendőrkapitányság nyomozói az után kezdték el vizsgálni a profilt, hogy egy mezőberényi lakos 2022 áprilisában bejelentést tett, mert meg akart venni egy segédmotorhoz való motorblokkot. A postaköltséget elutalta előre, de az eladó elérhetetlenné vált, és a csomag nem érkezett meg. Próbálta tisztázni a dolgot, de a hirdetőt egy idő után már nem tudta elérni. Ennek a férfinak ráadásul az álnéven hirdető ember azt írta, hogy egy Heves megyei településen lakik.

A békési rendőrök azonban kinyomozták, hogy valójában kiről van szó, és megnézték, hogy a borsodi fiatalember a hirdetései révén kikkel került kapcsolatba. Kiderült, hogy országszerte 86 internetezőt csapott be, összesen közel 2 millió forint kárt okozott nekik. Volt, akiktől kisebb összeget kért szállítási költségre vagy előlegre, de annál nagyobb bosszúságot okozott nekik azzal, hogy elérhetetlenné vált, nem küldte el a megvásárolt dolgot. Ráadásul többen annak a férfinek és családtagjainak írtak üzeneteket, akinek a csalás gyanúsítottja a nevét, fotóit felhasználta.

A Békési Rendőrkapitányság a tiszalúci férfi ellen csalás és személyes adattal visszaélés miatt büntetőeljárást indított és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...