1.1 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

8500 amerikai katonát helyeztek készenlétbe, hogy Kelet-Európába helyezzék át őket szükség esetén..

Dátum:

Megosztás:

A Pentagon 8500 amerikai katonát helyezett készenlétbe, hogy szükség esetén minél gyorsabban tudják őket Kelet-Európába áthelyezni

Még több külföldi hír

jelentette be a védelmi minisztérium szóvivője, John Kirby. A parancs egyenesen Joe Biden elnöktől érkezett, aki ezzel próbálja a NATO-szövetségeseket megnyugtatni, illetve erőt mutatni az egyre feszültebb orosz–ukrán helyzetben.

Korábban amerikai hírszerzési források azt jelentették, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziót tervez, és jelentős haderőt is vont össze a két ország határa közelében.

A Pentagon-szóvivő sietett leszögezni, hogy a csapatok csak a NATO gyors reagálású egységének (ez kb. 40 ezer katonát jelent) nyújtanának támogatást, és szintén NATO-tag kelet-európai országokba vezényelnék őket, arról nincs szó, hogy esetleg ukrán földre lépjenek. „Felkészültünk, hogy támogatást nyújtsunk a szövetségeseinknek, ha szükség van rá” – mondta a szóvivő. Azt is megjegyezte azonban, hogy az amerikaiaknak jellenleg is vannak katonai tanácsadói Ukrajnában. Amerikai idő szerint hétfő délután (ez ideát késő estét jelent) Joe Biden elnök európai vezetőkkel tervez videóhívást, amiben egyeztetnék a további lépéseket.

Még több külföldi hír

Az ukrán védelmi minisztérium legutóbbi közleménye szerint az oroszok 127 ezer katonát vezényeltek az ország határára, és bármelyik percben elindíthatják a támadást. Moszkva azt állítja, semmilyen támadó szándéka nincsen, és a feszültséget a NATO és az USA szítja Ukrajnában. Azt követelik, hogy a NATO vonja ki a csapatait egyes kelet-európai országokból, így Bulgáriából és Romániából, illetve vállalja azt, hogy Ukrajnát soha, semmilyen körülmények között nem fogadja a tagjává.

Miközben az amerikai–orosz diplomáciai tárgyalások holtpontra jutottak, Macron francia elnök szervezésében úgy tűnik, sikerül tárgyalóasztalhoz ültetni az orosz és ukrán felet.

telex

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...

Nászajándék ötletek, kifejezetten a közelgő ünnepek jegyében

A nászajándék ötletek valóban színes spektrumon mozognak, ám ebben az esetben talán épp a bőség zavara lesz az, ami...