20.4 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

8500 amerikai katonát helyeztek készenlétbe, hogy Kelet-Európába helyezzék át őket szükség esetén..

Dátum:

Megosztás:

A Pentagon 8500 amerikai katonát helyezett készenlétbe, hogy szükség esetén minél gyorsabban tudják őket Kelet-Európába áthelyezni

Még több külföldi hír

jelentette be a védelmi minisztérium szóvivője, John Kirby. A parancs egyenesen Joe Biden elnöktől érkezett, aki ezzel próbálja a NATO-szövetségeseket megnyugtatni, illetve erőt mutatni az egyre feszültebb orosz–ukrán helyzetben.

Korábban amerikai hírszerzési források azt jelentették, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziót tervez, és jelentős haderőt is vont össze a két ország határa közelében.

A Pentagon-szóvivő sietett leszögezni, hogy a csapatok csak a NATO gyors reagálású egységének (ez kb. 40 ezer katonát jelent) nyújtanának támogatást, és szintén NATO-tag kelet-európai országokba vezényelnék őket, arról nincs szó, hogy esetleg ukrán földre lépjenek. „Felkészültünk, hogy támogatást nyújtsunk a szövetségeseinknek, ha szükség van rá” – mondta a szóvivő. Azt is megjegyezte azonban, hogy az amerikaiaknak jellenleg is vannak katonai tanácsadói Ukrajnában. Amerikai idő szerint hétfő délután (ez ideát késő estét jelent) Joe Biden elnök európai vezetőkkel tervez videóhívást, amiben egyeztetnék a további lépéseket.

Még több külföldi hír

Az ukrán védelmi minisztérium legutóbbi közleménye szerint az oroszok 127 ezer katonát vezényeltek az ország határára, és bármelyik percben elindíthatják a támadást. Moszkva azt állítja, semmilyen támadó szándéka nincsen, és a feszültséget a NATO és az USA szítja Ukrajnában. Azt követelik, hogy a NATO vonja ki a csapatait egyes kelet-európai országokból, így Bulgáriából és Romániából, illetve vállalja azt, hogy Ukrajnát soha, semmilyen körülmények között nem fogadja a tagjává.

Miközben az amerikai–orosz diplomáciai tárgyalások holtpontra jutottak, Macron francia elnök szervezésében úgy tűnik, sikerül tárgyalóasztalhoz ültetni az orosz és ukrán felet.

telex

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tragédia: durrdefektet kapott és felborult egy tűzoltóautó Borsodban

Annyira siethettek egy tűzesethez a kazincbarcikai tűzoltók, hogy a konvoj lajtoskocsija durrdefektet kapott és felborult. Személyi sérülés nem...

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből...

Világsajtó - Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora,...

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol – Szólj hozzá!

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól. Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra...