27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

8+1 tuti tipp a Tisza-tó körbebringázásához

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Tisza-tó nem csak a fürdőzők paradicsoma, hanem a bringások is felejthetetlen élményeket szerezhetnek.

 

8+1 tuti tipp a Tisza-tó körbebringázásához

A Hello Hal bloggere elsődleges feladatának tekinti, hogy elkalauzoljon benneteket az édesvízi halak világába. Receptekkel, rendezvényekkel és fesztiválokkal népszerűsítik a halfogyasztást, ami elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak.

Az egészséges életmódhoz pedig nem csak a táplálkozás, hanem a mozgás is hozzátartozik. Egy halakkal foglalkozó blog pedig mi mást is ajánlhatna, mint sportolást a Tisza-tó környékén, ami egyébként az ország egyik legjobb halas ételeket kínáló helye.

Természetkedvelőknek javaslom a tó körbe kerékpározását, ugyanis minden évszak meglepetéssel szolgál errefelé. A csalóka időnek ne dőljetek be, csak megfelelő öltözettel induljatok neki az útnak. Van azonban pár fontos dolog, amiről jó ha tudtok, mielőtt elindultok.

1.

Kerékpárral végig, autóval szinte teljesen végig a gát koronáján kialakított úton tudsz haladni, így folyamatosan gyönyörködhetsz a vízben, a tájban.

2.

A kerékpárút hossza 65 km. Kis körnek hívjuk azt az utat, amikor nem egy teljes kört teszünk meg, hanem Poroszló és Tiszafüred között a 33-ason levágjuk az utat – ez mintegy 70 km. Nagy kör pedig amikor tényleges kört megyünk, és mindezt megfejeljük egy izgalmas kompozással is. Poroszlónál nem tekerünk át a 33-ason, hanem az ároktői kompig a westernesebb földúttal borított töltésen vagy közúton juthatunk el. Átkompozunk Tiszacsegére, és onnan jutunk vissza Tiszafüredre.

3.

Az kis kör kerékpárral laza tekerés mellett is kényelmesen megtehető 3-3,5 óra alatt. A nagy körre szánjunk egy napot.

4.

Autóval 30 km/óra a megengedett maximális sebesség a gátkoronán. Biztonságosan lehet a kevés forgalom mellett családosan is nekivágni az útnak.

5.

Gépjárművel a vízoldalon lehet csak parkolni! Pihenésnél a kerékpárokat se hagyjátok szanaszét, a közlekedőket ne akadályozza.

6.

Szezonban már az abádszalóki strand miatt sem kell letérni a gátról, korábban a település felé kellet kerülni.

7.

Az északi oldalon a körei strand, a dinnyésháti strand, a sarudi élményfalu és a poroszlói strand miatt is le kell térni a gátról, de csak gépjárművel, a kerékpáros forgalom zavartalan.

8.

A 33-as főúton nincs külön kerékpárút: az autósok a kerékpárosokra figyeljenek, a bringások pedig az autóforgalomra. Ez a 7 km-es szakasz azonban csak egytizede a Tisza-tó megkerülésének.

+1.

Kerékpárral és gyalog a töltésen közlekedni természetesen ingyenes, használatáért sehol sem kell fizetni! Gépjárműveknek viszont engedélyköteles. Engedélyekről és az engedély áráról itt lehet olvasni.

Akik a szeszélyes időjárás miatt csak később merészkednek nyeregre, nekik javaslom, hogy várják meg a májust, azaz a tiszafüredi Kerékpáros Cenrtum nyitását, ami új lehetőségekkel teszi még komfortosabbá a Tisza-tavi kerékpározást.

 

8+1 tuti tipp a Tisza-tó körbebringázásához2

Az új létesítményben lesz:

– Kölcsönző (prémium kerékpárok, országúti kerékpárok, sisakkamerák, GPS készülékek, stb.)
– Szerviz, mobil szerviz, cserekerékpárok biztosítása
– 8 kiszolgálópont a tó körül, bárhol bérelhetők és leadhatók a kerékpárok
– Parkoló, zuhanyzó, zárható öltözőszekrények, pihenősziget
– Büfé, kávézó, kerékpáros látványterasz
– Hajózási és transzfer lehetőségek
– Túraszervezés, túravezetés, rendezvényszervezés

Forrás: szeretlekmagyarország

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...

Végre Európában is kapható legálisan Kamagra!

A merevedési problémákkal küzdő férfiak és párjaik jól tudják, hogy számos megbízható forrásból származó lehetőség áll a rendelkezésükre,...
facebook