8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

800 rászoruló gyermek vett részt az MBH Karácsonyi Gyermekgáláján az Operaházban

Dátum:

Megosztás:

800 nehéz anyagi körülmények között élő gyerek csodálhatta meg Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettjét 2023. december 17-én, ezüstvasárnap a Magyar Állami Operaházban. Immáron 24. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MBH Bank közösen a Karácsonyi Gyermekgálát, melynek keretében emlékezetes előadással, ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal vendégelték meg a gyerekeket. 

A Gyermekmentő Szolgálat és az MBH Bank 800 rászoruló gyereket fogadott vendégül Budapesten a Magyar Állami Operaházban vidéki városokból, falvakból és a fővárosból, de érkeztek kisdiákok a határon túlról, így a Felvidékről, Székelyföldről, Csángóföldről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról, Nagyváradról és a Partium több településéről is. Az ünnepi programon részt vett az Országgyűlés háznagya, Mátrai Márta, valamint 22 Budapestre akkreditált nagykövet.

A gála programja „A diótörő” című mesebalett volt, amely az MBH Bank és a Gyermekmentő Szolgálat együttműködésének egyik legkedvesebb ajándéka a gyerekek számára advent idején. Csajkovszkij karácsonyi balett előadása a meghívott gyermekek számára az ünnepi készülődés elengedhetetlen része, hiszen idén közel negyed évszázada rendezi meg a két szervezet minden évben ezt az eseményt. A főbb szerepeket a december 17-i matinéelőadáson Lee Soobin (Mária hercegnő), a Boston Ballet korábbi szólistája, Leblanc Gergely (Unokaöcs/Diótörő/Herceg), Harangozó Gyula-díjas érdemes művész, a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja, Radziush Mikalai (Drosselmeier) és Kekalo Iurii (Egérkirály/Egérkirály baba), Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett balettművész táncolták.

„A Gyermekmentő Szolgálattal való együttműködésünk kezdete óta minden évben megrendezzük a Karácsonyi Gyermekgálát, amely az ünnepi időszak egyik fénypontja. Öröm látni az Operaházban gyülekező sok-sok fiatalt, akik már izgatottan várják, hogy elkezdődjön a Diótörő előadás” – mondta Egerszegi Ádám, az MBH Bank általános vezérigazgató-helyettese.

A gyerekek az idei évben is nagy lelkesedéssel fogadták a mesebalettet, valamint az azt követő fogadást, annál is inkább, mert többségük életében először járt Budapesten. A program részeként, az előadás mellett arcfestés és lufihajtogató fogadta őket az Operaházban, valamint a Mikulással is találkozhattak.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatóinak köszönhetően, idén is ajándékokkal teli hátizsákkal térhettek haza a gyerekek, amelyekben gyümölcs és édesség kapott helyet. Továbbá az MBH Bank jóvoltából mindenki átvehette meglepetéseket tartalmazó mikuláscsomagját is.

Köszönet jár a további támogatóinknak a felejthetetlen gyerek-karácsonyért: a Penny Magyarországnak, a Coca-Colának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, az Auchannak és a Rege- Szatmári Konzervgyárnak.                                                                                                                

Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elkezdődött Alekszej Navalnij temetése – nagy a tömeg, sok a rendőr – videó

Zengett az utca a temetésen: "Navalnij! Putyin gyilkos!" Az örök nyugalomra helyezett Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista hívei szerint, az...

Újra gyengül a forint..

TikTok Hirmagazin.eu

Ma este egy megható dráma: A fegyvertelen katona – videó (18+)

A Hacksaw Ridge Desmond Doss szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén...