10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

8 milliárd éves, titokzatos jelet fogtak a világűrből, teljesen ledöbbentek a tudósok

Dátum:

Megosztás:

Ez eddig az egyik legtávolabbi jel, amit a világűrből sikerült befogniuk a szakembereknek.

Egyáltalán nem számít szokatlan jelenségnek a csillagászok számára, ha ismeretlen eredetű rádiójeleket fognak a világűrből, mégis folyton hatalmas jelentőséggel bír egy ilyen észlelés, hiszen mindig rögtön felmerül, hogy esetleg a földönkívüliektől érkezett az üzenet – persze erre eddig nem találtak bizonyítékot.

világűr, rádiójel, antenna
Illusztráció / Fotó: Enrique képe a Pixabay -en.

Most minden idők egyik legtávolabbi és legerősebb jelét sikerült „elkapniuk” a tudósoknak a világűrből, ugyanis a rejtélyes eredetű jel 8 milliárd évvel ezelőtt indult útjára, és csak most érkezett meg a Földre – ez pedig természetesen nagyon felcsigázta a csillagászokat, hiszen ilyesmire csak nagyon ritkán van példa.

A jel az FRB 20220610A nevet kapta, és kevesebb mint 1 milliszekundumig tartott, de közben akkora energiát bocsátott ki, mint a Nap 30 év alatt – ebbe pedig egészen hihetetlen belegondolni.

A szakértők nagy erőkkel próbálják kideríteni, hogy vajon honnan is érkezett a jel, és eddig arra jutottak, hogy összeolvadó galaxisok egy kis csoportja lehet a forrás. Ez mindenképp egy kiemelkedő és érdekes jelenségnek számít, így kiemelt figyelmet kap, hátha a jövőben többet is meg lehet tudni róla, illetve a jelentőségéről

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...