28 C
Budapest
2022. július. 4. hétfő

792 millió forintnyi vagyonnal ment nyugdíjba 52 évesen – Elmondja, hogy csinálta

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A pénzügyi szabadságnak ára van – de megfizethető. Nem szokványos takarékossági tippeket mutatunk.

Bizonyára neked is már a füleden jönnek ki a különféle takarékoskodási tippek: csináld ezt, ne csináld azt. Csináld ezt, majd azt. És így tovább. A tanácsok végtelenek, csak éppen nem mindig kézzelfoghatóak.

A magát csak ESI-ként emlegető, 52 éves nyugdíjas szerint, bár az élet tele van fent és lent pillanatokkal, végső soron rajtunk áll, hogy mekkora vagyon lapul a zsebünkben. Vagy a bankszámlánkon.

Így bánjunk okosan a pénzzel!

A férfi saját weblapot is üzemeltet, ahol egyszerű, de főképp életszerű tanácsokkal segíti közelebb olvasóit a pénzügyi függetlenséghez. Javallataiból most mi is összegyűjtöttünk egy csokorral, melyből kedvedre válogathatsz.

Képezzük magunkat!

ESI szerint, bár önmagában a diploma sem jelent életbiztosítást, ettől függetlenül egy olyan alap, ami jó, ha a birtokunkban van. Pláne, ha egy piacképes szakmából szerzünk képesítést, hiszen ez segíthet elkezdeni a takarékoskodást.

A szakértő úgy véli, ha választás előtt alaposan számításba vesszük a képességeinket és az érdeklődési körünket, valószínűleg több olyan szakmát is találunk, melyet szívesen is csinálnánk, és pénzügyileg is jövedelmező lenne.

Hozzuk ki a legtöbbet a munkából!

Sokak számára az álommunka még várat magára, ugyanakkor nem érdemes félvállról venni a jelenlegi helyzetünket sem, ugyanis hosszútávon ez is anyagi gyarapodásunkat szolgálja. Ahogy mondani szokás: nincs kis szerep, csak kis színész. Vagyis pár kivételtől eltekintve a munkáltatók honorálják alkalmazottaik erőfeszítéseit.

ESI ezt részletesebben szemlélteti hétlépéses technikájában, melynek segítségével sikerült elérnie, hogy 28 éves munkaviszonya alatt körülbelül 8,16%-ot emelkedett a vagyona.

Csökkentsük a kiadásokat!

Nem számít mennyi pénzt keresünk, mindig dönthetünk úgy, hogy az utolsó fillérig elköltjük. És most nem a megélhetéshez szükséges, alapvető dolgokra kell gondolni, sokkal inkább azokra, melyeket napi szinten talán meg sem érzünk, de, ha a nagy egészet vesszük, mindjárt jobban fáj a dolog.

Például, ha a munkahelyünk mellett van egy tényleg olcsó kávézó, ahová napi szinten betérünk egy 250 forintos feketéért, az egy hónapban – húsz munkanappal számolva – ötezer forintot elvesz a büdzsénkből. Ha pedig egy kicsit tovább megyünk, és ezt egy évre vetítjük, akkor elkávéztunk hatvanezer forintot.

Kerüljük a hiteleket!

Ha úgy tűnik is, hogy jó alkut kötöttünk, a hitellel valójában biztos, hogy nem az jár jól, aki felvette. Persze tűzoltásnak jó, de az alkalmi könnyebbségért cserébe a törlesztőrészletek hosszú ideig az életünk részévé válnak, és sokat elvesznek a forrásainkból. A kisebb összegű kölcsönök ugyanolyan veszélyesek, mint a több milliós nagyságrendű hitelek, hiszen adósságspirálba ránthatnak.

Ismerjük meg a pénzt!

A legfontosabb, hogy szedjünk magunkra némi pénzügyi kultúrát, járjunk utána, hogyan lehet jól bánni a keresetünkkel és a megtakarítással is. Érdemes ezt autodidakta módon csinálni, szintén spórolási megfontolásból, és, ha már elég tudásunk van ahhoz, hogy magunk kezeljük a pénzünket, szakértőnek sem kell fizetnünk.

Forrás: femina.hu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Időjárás: mutatjuk, mikor ér véget a kánikula

Kánikulával kezdődik a jövő hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot,...

Őrült Ferrari hiba: elvették a győzelmet a jobb pilótájuktól és a rosszabbnak adták

A verseny elején Csou Kuan-jü hatalmas balesete, aztán Max Verstappen autójának sérülése, majd a Ferrarik és Lewis Hamilton...

Magyarországon már népbetegségnek számít az elhízás

Hazánkban népbetegségnek számít a túlsúly és az elhízás, mivel a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékát érinti. A koronavírus-járvány még...

Lukasenka: Már rég döntöttem arról, hogy részt veszünk a hadműveletben

„Mindig is orosz testvéreink mellett álltunk, és ez így is fog maradni” – fogalmazott a belarusz elnök. Régóta eldöntött kérdés,...
facebook