15.8 C
Budapest
2024. május. 1. szerda
HomeFőhírekKülföld7000 euróra is büntethetik a strandolókat az olasz tengerpartokon

7000 euróra is büntethetik a strandolókat az olasz tengerpartokon

Salvini belügyminisztériuma harcot hirdetett az illegális árusok ellen, mivel évente 22 milliárd euróval rövidítik meg az idegenforgalmi bevételeket Európa-szerte.

Ha az olasz vagy bármely más tengerparton nyaralunk, jópofa dolognak is tarthatjuk, hogy időként feltűnik előttünk egy-egy árus, aki a legkülönfélébb csecsebecséket kínálja potom pénzért, vagy a hűtőtáskájából fagyit, gyümölcsöt, üdítőt vagy egyéb nassolni valót varázsol elő.

Ők az úgynevezett illegális árusok. Egy áprilisi konferencián azt állították róluk, hogy évente 22 milliárd euróval rövidítik meg az idegenforgalmi bevételeket Európa szerte.

Ami az olasz tengerpartot illeti, a La Stampa szerint az ott árult zsákok, a hamisított ruhák és cipők kereskedelme 3,3 milliárd eurós kárt okoz az országnak. Úgyhogy a Matteo Salvini által vezetett belügyminisztérium új rendelete szerint

e hónap végétől 14 ezer euróra is büntethető lesz maga az illegális árus, de az a turista is, aki vásárol tőle. A maximális büntetési tétel 7000 euró, ami nem kevesebb mint 2 millió forint!

Az olasz belügyminisztérium még uniós pénzre is pályázik, hogy meg tudja erősíteni a rendőri jelenlétet a strandokon.

Tavaly óta több mint 500 000 hamisított cipőt, táskát, ruhát és kiegészítőt koboztak el az országban. Azt is tudják, hogy a hamisítványokat elsősorban Nápolyban illetve Pratóban és környékén gyártják.Úgyhogy a “Biztonságos strandok” irányelv keretében ezekre a városokra is jobban fognak figyelni.

Forrás: Ripost/ Thelocal.it

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem