20.8 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

7 pénzügyi tanács a világ leggazdagabb embereitől

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ha egy igazán finom és ízletes fogást akarsz készíteni, akkor egy ötcsillagos receptre van szükséged. Ha egyedi módon szeretnéd berendezni a lakásod, akkor egy elismert lakberendezőhöz fordulsz.

2015-08-27_104809

Azonban kihez kell fordulni, ha az anyagiak terén szeretnél sikereket elérni? Olyan személyiségektől ihletődj, akik dollármilliókat szereztek és sikerült is megőrizni, mi több, kamatoztatták is azokat.

1. Szabadulj meg a felesleges kiadásoktól: csak mert megteheted, hogy megvásárolj bizonyos dolgokat, még nem jelenti azt, hogy valóban szükséged is van rá. Jó példa erre Vincent Karthesier, a Mad Men sztárja, aki miután New Yorkba költözött nem sietett új házat és autót vásárolni magának. Megelégedett egy kétszobás lakással, és új autó helyett a tömegközlekedést választotta.

2. Vásárolj okosan: amikor költekezünk, csináljuk okosan. Carmelo Anthony, a híres kosárlabdázó évente dollár tízmilliókat keres, mégis folyton az árleszállításokat keresi. Saját bevallása szerint még 1-2 dollárért is képes más üzletbe menni. Sokak szemében ez visszatetsző, ám mások szerint pénzügyi intelligencia. Sose gondold úgy, hogy elég pénzed van, minek takarékoskodni. Profitálj minden lehetőségből, amikor esély van arra, hogy pénz maradjon a zsebedben.

3. Költs ma, hogy holnap spórolhass: 2011-ben Barack Obama azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy szigeteljék le a házaikat, így takarékoskodjanak a fűtésszámlán. Függetlenül, hogy szigetelésről, vagy nyílászárók cseréjéről van szó, igyekezzünk megoldani ezeket a problémákat időben, hogy később ne fizessünk rá.

4. Hagyd a szerencsét és menj dolgozni: a legtöbb ember földtől elrugaszkodott gondolatnak tartja, hogy azon gondolkodjon, meggazdagodhat. Számukra két módon lehet gazdag valaki: ha rámosolyog a szerencse, vagy ha örököl. Donald Trump szerint létezik egy harmadik lehetőség is: a munka. A szerencse a kemény munkából fakad. Trump azt írja a könyvében, hogy úgy kell gondolkodni, mint egy bajnok.

„Ha a munkád megtérül, az esetek többségében az emberek azt fogják mondani, hogy szerencsés vagy. Lehet, hogy így van, eléggé szerencsés vagy, hogy eszed legyen és keményen dolgozz” – fogalmaz a milliárdos.

5. Ne fuss a kütyük után: nem kell mindig mindenből a legújabbat megvenni. Manapság nagyon könnyű ebbe a csapdába beleesni, hisz úton-útfélen az arcunkba nyomják a legújabb telefonokat, számítógépeket, mp3 lejátszókat stb. gondolkodjunk, mielőtt beleugrunk az üzletbe.

6. Kerüld el a hiteleket: az embereknek sokszor azért vannak pénzügyi problémáik, mert tovább nyújtóznak, mint a takarójuk ér. Hitelkártyákat használnak, hogy gazdagabbnak érezzék magukat, azonban csak szegényebbek lesznek, amikor vissza kell fizetniük a kölcsönt.

7. Ne próbálj lépést tartani a celebekkel: a sikeres és híres emberek hasznos tanácsokat adnak, ám ne felejtsd el, hogy ne az ő életüket, hanem a tiédet éld. Légy bátor, és ne állj be azok sorába, akik minden pénzüket a legdivatosabb, legdrágább ruhákra, autókra költik csak azért, hogy hamis képet fessenek magukról, kidobva így egy halom pénzt az ablakon. Fogadd meg a jó tanácsot: a saját értékeid szerint cselekedj, és ne mások után alkalmazkodj.

Forrás: Arany gondolatok; Kép: Google

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...

Időjárás: mutatjuk, mire számíthat ezen a májusi csütörtökön

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a tegnapinál is...

Észak-Korea a járvány szorításában – a büszke országvezetés nem kér külföldi segítséget, és saját szakembereit okolja a krízisért – hanganyagon a szakélrtővel készült interjú.....

A határok hermetikus lezártsága miatt elképzelhető, hogy valóban csak most érte el a koronavírus-járvány Észak-Koreát, ám az oltatlanság...