15 C
Budapest
2024. február. 27. kedd

6 ezer forintot akar a baloldal 3 óra parkolásért Budapesten, ők maguk beszélnek erről – videó

Dátum:

Megosztás:

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, Kispest egyik önkormányzati képviselője a drasztikusan megdrágult budapesti parkolást még tovább emelné, javaslata szerint 3 óra parkolásért 6000 forintot kérne el.

Karácsony Gergelyék hétfőtől drágították meg brutálisan a budapesti parkolást, egyes helyeken a korábbi ár háromszorosát (!) kell fizetni, de a baloldal újabb drágítást javasol. Nyilvánvaló: nem véletlenül beszél erről egy baloldali politikus, saját pártjában ezt egészen biztosan egyeztette Karácsonyékkal, és feltehetően az LMP feladata lesz az új, brutális emelés bejelentése.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Karácsony Gergely baloldali főpolgármester hétfőtől kezdődően brutálisan megemelte a parkolási díjakat Budapesten. Az eddigi 27 helyett 4 parkolási zónát alakítottak ki. A táblákat már mindenhova ki is helyezték.

Karácsony Gergely. FOTÓ: KONCZ MÁRTON – ORIGO

Az A zónában egységesen 600 forintba kerül egy óra parkolás, és este 10-ig kell fizetni.

MIVEL KORÁBBAN 175 FORINT VOLT A PARKOLÁSI DÍJ, A 600 FORINTOS ÁR TÖBB MINT HÁROMSZOROS DRÁGULÁST JELENT.

A B zónában 450 forintot kell fizetni reggel nyolc és este nyolc között. A C zónában 300 forint, a D-ben pedig 200 forint lesz a parkolási díj óránként.

A baloldal azonban ennyivel nem éri be az emberek megsarcolását. Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, Kispest egyik önkormányzati képviselője a Spirit FM műsorában napjaink Bolgár Györgyével, egy Ónody-Molnár Dóra nevű baloldali riporterrel beszélgetve már be is jelentette, hogy

TOVÁBBI DRÁGÍTÁSOKAT SZERETNE.

A megmosolyogtatóan elfogult kérdező először arról elmélkedik: „A »kormánymédia« azt harsogja, hogy sokkal drágább lett és hosszabb ideig kell az autósoknak fizetniük a parkolásért”.

Ferenczi István azt válaszolta: „Így van, ezt én is tudom, illetve a négy parkolási zónát vagy zónatípust alakítottak ki a 27 helyett, hogyha jól értelmezem a történteket, és kezdjük szerintem azzal ami üdvözlendő, meg hasznos, meg jó, meg előrelépés ebben az egész történetben.

AZ, HOGY A BELVÁROSBAN SOKKAL DRÁGÁBB LETT A PARKOLÁS, AZ HELYES, AZ EGY JÓ DOLOG,

a belváros nem úgy van kialakítva, nem úgy építették, hogy ilyen mennyiségű autó tárolására legyen alkalmas”.

A propagandistanő erre felvetette, hogy az új parkolási rendszerben este 10-ig tart a fizetős parkolás (a korábbi este 8 helyett – szerk.) és csak maximum 3 órát lehet parkolni.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A baloldali politikus azt felelte: „Igen, és akkor mindjárt mondom is, hogy hogy lehetne ez még jobb. Úgy lehetne ez még jobb, hogy az első óra, mondjuk adott esetben legyen ugyanilyen drága, nem tudom, talán 800 forint most egy óra parkolás (amúgy 600 forint, de lehet ezt freudi elszólásként is értelmezni – szerk.).

A MÁSODIK ÓRA MÁR LEGYEN, MOST A HASAMRA ÜTÖK, DE LEGYEN 1500 FORINT, ÉS HA VALAKI 3 ÓRÁT PARKOL OTT, AZ MÁR LEGYEN ÖSSZESEN 6000 FORINT,

tehát hogy tényleg még egyéb módokon is arra ösztönözzük az embereket, hogy jól gondolják meg, hogy kell-e az autó és ha kell az autó, akkor jól tervezzék meg azt, hogy hogyan használják és mennyi ideig maradnak ott” – zárta mondanóvalóját Ferenczi.

Magyarán:

A BALOLDALI POLITIKUS ELÁRULTA, HOGY MÉG TOVÁBB SARCOLNÁK A BUDAPESTIEKET, EZÚTTAL 6 EZER FORINTOS PARKOLÁSI DÍJJAL, 3 ÓRÁRA.

Az idevágó rész alább hallgatható meg:

Arról, hogy mi az emberek véleménye a parkolási díjak drágításáról itt lehet olvasni. Van, aki a következőképpen vélekedik a történtekről:

Le kéne váltani Karácsony Gergelyt. Azt kéne! Látja most megint mi van, emelte a parkolási díjat, korábban pedig hatalmas dugókat okozott.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek