3.3 C
Budapest
2022. október. 5. szerda

„54 ember kapott egy részt a kisfiamból” – hős szervdonor lett a balesetben elhunyt fiúból – képek, videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2018-ban miközben a családtagok egy Szent Patrik napi felvonuláson vettek részt, Cameron Greer Dice néhány szomszéddal a Louisiana állambeli Franklintonba kirándult.

Ami eredetileg egy jó hangulatban eltöltött, pihentető napnak indult, quadozással és énekléssel a tábortűz körül, váratlanul tragédiába torkollott.

Miközben Cameron ATV-jével felfelé haladt egy meredek árokban, a jármű hátrafelé billent és teljesen összezúzta a 19 éves fiút.

„Egy meredek árkon hajtott felfelé, nagyon lassan haladt, mert ott nem lehet gyorsan hajtani.” – mondta a fiú édesanyja, Amy Deubler Foy„És amikor felért a csúcsra, a négykerekű visszacsúszott. Hátrafordult, átment rajta és összezúzta az arcát.”

Cameron már nem lélegzett és nem volt szívverése, amikor kórházba szállították New Orelansban. Az arcában és a koponyájában a csontok a felismerhetetlenségig összetörtek.

Bár az orvosoknak sikerült pár pillanatra újraindítaniuk a szívverését, mégsem sikerült újraéleszteniük a fiút.

Mindenki ezt olvassa most!

„Az apja és én a kórházban maradtunk vasárnap este, amikor már mindenki más hazament, és az apja azt mondta: Azt hiszem, már elment.” – emlékszik vissza Amy„Én is éreztem, de nem akartam elhinni. Csak imádkoztam. Csak egy csodára vártam, de azt hiszem, Istennek nagyobb szüksége volt rá.”

A következő 48 órában az összetört szívű édesanya fogta fia kezét, simogatta a haját, miközben mélyen legbelül már tudta, hogy elment.

„Nem tudtam magára hagyni. Azt mondták nekem: Amy, hiszen már elment. Én meg azt mondtam: Nem, nem ment el. Hiszen itt van.” – mondta a gyászoló anyuka.

„54 ember kapott egy részt a kisfiamból” - hős szervdonor lett a balesetben elhunyt fiúból

Még nem volt képes szembenézni a valósággal, de tudta, hogy hamarosan meg kell tennie.

Közben Amy felidézett egy beszélgetést, amit két évvel azelőtt folytatott a fiával a szervdonorokról.

„Amikor meghalsz, megtartják a szerveidet, és más embereknek adják azokat, hogy megmentsék az életüket, olyan embereknek, akik máskülönben meghalnának.” – magyarázta akkor Amy a fiának, aki erre azt válaszolta, hogy mindenképpen ezt szeretné.

Abban a pillanatban, amikor eszébe jutott ez a beszélgetés, Amy végre egy kis békére lelt abban a tudatban, hogy a fia életeket menthet meg.

Temetése előtt Cameron már négy embert megmentett, akik a hasnyálmirigyét, máját, veséit és a szívét kapták meg. Izmai, artériái, bőre, csontszövete és inai pedig még több tucat emberen segítettek.

„Ha jól tudom, 54 ember kapott egy részt a kisfiamból.” – mondta Amy.

Még több külföldi hír

A gyászoló édesanya megnyugvásra lelt abban a gondolatban, hogy a fia hősként halt meg.

„Cameron egy angyal a mennyben, és hős a Földön.” – tette hozzá.

Amy azt mondja, egy napon szeretne találkozni azokkal az emberekkel, akiket Cameron megmentett, különösen azzal, aki a fiú szívét kapta.

Ugyanakkor az édesanya azt reméli, hogy Cameron története másokat is ösztönözni fog, hogy szervdonornak jelentkezzenek.

twice

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Itt az orosz döntés, ami mindent megváltoztathat

Ratifikálta az orosz parlament felsőháza (Szövetségi Tanács) hétfőn a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió Oroszországhoz való...

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...