23.1 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

50 évesen valósította meg álmát, mesterséges megtermékenyítéssel lett anyuka: „Nem volt szükségem társra”..

Dátum:

Megosztás:

Mindig is anya szeretett volna lenni, de a szerelemben valamiért soha nem volt szerencséje.

Kelly Clarke 50 évesen rájött, hogy igazából nincs szüksége partnerre, és a kora ellenére úgy döntött, megpróbál teherbe esni. „Teljesen lenyűgöz az öröm, hogy 51 évesen anya lehetek.”

– mondta.

Egy nő félredobta a „hagyományos” család fogalmát és a biológia elveit is, amikor 50 évesen úgy döntött, megvalósítja az álmát, hogy édesanya legyen.

Fotó: Kelly Clarke

Kelly Clarke most 51 éves, a kislánya, Lyla Rae Clarke pedig 7 hónapos, és a nő nem is lehetne boldogabb.

Clarke azt mondja, bár néha úgy érzi, túlságosan megterhelik őt az egyedülálló anyaság kihívásai, azt is hozzáteszi, hogy „az anyaság állandó öröme minden mást beárnyékol, és tiszta szeretetté változtat.”

Fotó: Kelly Clarke

Kelly mindig is nagyszerűen megértette magát a gyerekekkel, és ezt mindenki tudta is róla. Ő maga is észrevette ezt, és már nagyon fiatalon rájött, hogy egy napon édesanya szeretne lenni. De nem sikerült rátalálnia a szerelemre és a megfelelő partnerre, így ez az álom évről évre egyre távolabbi lehetőségnek látszott.

50 évesen ráébredt, hogy az idő már egyáltalán nem áll az ő oldalán, és úgy döntött, egyedül teszi meg azt a lépést, amit korábban egy partnerrel remélt megtenni: úgy döntött, elérkezett a gyerekvállalás ideje.

Igaz, hogy szerelem nélkül, de erős vágytól vezérelve, Kelly Athénba utazott a mesterséges megtermékenyítéshez.

Fotó: Kelly Clarke

Bár a családja eleinte nem támogatta – a kezelés magas költségei és a tény miatt, hogy egyedülálló anya lesz –, Kelly-t ez sem állította meg, és úgy döntött, mindenképpen elvégzi az eljárást, abban a reményben, hogy sikerrel jár. 12 nappal a mesterséges megtermékenyítés után tudta meg, hogy terhes, és 50 évesen végre teljesülhet az álma.

„Sok ellenállásba ütköztem a családom részéről, amiért úgy döntöttem, hogy 50 évesen egyedülálló anya leszek, mert aggódtak értem és a donor használatának következményei miatt, de ekkor már tudtam, hogy jól döntöttem”

– mondta Kelly.

Fotó: Kelly Clarke

Kelly nemrég ünnepelte az 51. születésnapját, immár újdonsült anyaként, és azt mondja, ez volt élete legjobb születésnapja.

Természetesen mindezt a lánya, Lyla iránt érzett hatalmas szeretetnek és büszkeségnek köszönheti.

twice

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Boris Pistorius: Németország vezető katonai szerepet vállalna a Baltikumban.

A német védelmi miniszter Berlin szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a balti államokat Rigában. Boris Pistorius Rigában egyebek közt azt...

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti...

Ukrajna vagy kapitulál, vagy megszűnik államként létezni – közölte az orosz házelnök

Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) elnöke Telegram-bejegyzésében közölte: Ukrajna vagy kapitulál Oroszország feltételei szerint, vagy...

Kína keményet üzent a Momentum miatt Magyarországnak

A Magyar Momentum Mozgalom egyes politikusai szorgalmazták Tajvan részvételét az ENSZ-ben, és párhuzamot vontak a tajvani kérdés és...