Hirmagazin.eu
Főoldal » 5 marketingcsatorna, amit 2022-ben érdemes használni
Technika, kommunikáció

5 marketingcsatorna, amit 2022-ben érdemes használni

5 marketingcsatorna, amit 2022-ben érdemes használni

A digitális marketing rohamos fejlődése egyre több kihívást jelent, és számos új irányzatot tartogat. Ezért jogosan merülhet fel a kérdés: Mégis melyik eszközökhöz, népszerűsítési csatornákhoz érdemes ma nyúlnunk, amennyiben azt szeretnénk, hogy szolgáltatásunkat vagy termékünket, a lehető legtöbben ismerjék meg a világhálón? 

Ezekről az aktuális trendekről, egyenesen a webfejlesztés és digitál marketing tanácsadás területének népszerű hazai szereplőjét, a netbloom.hu-t kérdeztük.

  1. TikTok: avagy az influenszerek következő Eldorádója

Egy irgalmatlanul okos és tiszteletre méltó Úr, egyszer azt mondta: “Ha tudni akarjuk, mi lesz a jövő trendje, előtte tanulnunk kell abból, ami a jelené.” Ezt az örök bölcseletet pedig nem is lehetne tökéletesebb módon szemléltetni, mint az egyre csak öregedő Facebook, valamint a friss és ropogós TikTok, már-már különlegesen szikrázó kapcsolatán keresztül.

Hogy pontosan miért?

Feltehetőleg, senkinek sem kell részletesen bemutatni, hogyan is lepték el pár éve – szinte szempillantás alatt – a Facebookot az embertömegek, mire az akkori tinédzserek már rég mestereivé váltak. Mi több, egyre inkább kezdtek elkopni a felületről.

Nos, a TikTok a Facebookhoz egy alapjaiban roppant hasonló, de más köntösbe bújtatott közösségi hálózat, ami annál modernebb, praktikusabb, ráadásul sokkal izgalmasabb megoldásokat hordoz magában.

Ez pedig a hirdetési funkciókra is igaz.

Nem beszélve arról, hogy statisztikailag egy sokkal lenyűgözőbb rajttal büszkélkedhet, mint a Facebook. Hiszen, már jelen pillanatban is több mint 100 millió felhasználóval rendelkezik, akik mind, napi szinten aktív részesei a platform életének.

És, hogy mi következik ebből hamarosan?

Nem is olyan nehéz kitalálni, hiszen pontosan láttuk már egyszer ezt a folyamatot, méghozzá pont a Facebook esetében. Avagy, a robbanásszerű – és máig tartó – felhasználótábor növekedést, amikor is a tinédzser generációt, szép fokozatosan leváltják az idősebb, fizetőképes felhasználók.

Ennek okán, – feltehetőleg – semmi se lesz képes nagyobb márkaismertséget generálni az elkövetkező években, mint a TikTok. Azonban, mire ez teljesen egyértelművé válna, addigra már késő lesz igazán kolosszális méretűt akasztani.

  1. E-book könyvek: hogy a vállalkozás még nagyobb nyilvánosságot nyerjen

Az e-könyvek elsőre talán bonyolultnak hangzanak. Mégis egyszerű és nagyszerű módjai annak, hogy egy vállalkozó új ügyfeleket vonhasson be, valamint növelje tekintélyét a saját iparágán belül. Az ilyen formában kiadott exkluzív tartalmak kitűnően használhatóak hatékony marketingkampányok lebonyolítására, hitelességépítésre, és természetesen a bevételek fokozására is.

Az Ebook-ok ízléses, megragadó, vizuálisan egységes köntösbe bújtatják a vállalkozó mondandóját.

Elsősorban, a szakemberek és vloggerek részére jelent kivételesen nagy fogást. Azoknak, akiknek van miről őszintén mesélniük, akik meg tudják osztani bizonyos tapasztalataikat és hasznos tanácsokkal képesek ellátni az olvasót.

A több, szűkebb témakörre specializált digitális mini könyvek, ezáltal egyaránt generálhatnak „leadeket” (érdeklődőket), illetve forgalmat a vállalkozó más termékei és szolgáltatásai számára is. Ráadásul, arra is kitűnő módszerként szolgálnak, hogy a már meglévő ügyfélkör elkötelezettségét növeljük az adott márka, szolgáltatása iránt.

Összességében, tehát lehetővé teszik, hogy még átfogóbb módon kiterjesszük az online jelenlétünket. És mivel is egyenlő a nagyobb ismeretség? Természetesen a nagyobb bevétellel.  

  1. Applikációk

Cégtulajdonosként, egy applikációra pontosan úgy érdemes gondolni, mint a vállalati weboldalak és webáruházak egy, mesterien tovább gondolt verziójára.

Milyen egy 100%-ban mobil és táblagépbarát applikáció? Egy olyan felület, ami minden eddiginél részletesebb módon képes bemutatni az adott vállalkozás történetét, portékáját és szolgáltatásait.

De, akkor miben is különbözik igazán egy weboldaltól?

Leginkább abban, hogy ezernyi olyan, bűvös funkcióval lehet kiegészíteni, amikkel a vállalat hosszú távon még sikeresebbé válhat. Ilyen például a “Push” üzenet is.

Push Notification-nek a telefonunkon automatikusan felugró értesítéseket, üzeneteket értjük, amelyek a nap bármelyik szakaszában megjelenhetnek.

Ez egy olyan kommunikációs csatorna, amely lehetővé teszi, hogy vállalatként vagy vállalkozóként, azonnal elérjük az ügyfeleinket, feliratkozóinkat egy-egy, rövid és tömör, jól irányzott marketing üzenettel.

A példa kedvéért, ez az üzenet tartalmazhat egy teljesen hétköznapi jókívánságot, amely segít feleleveníteni cégünk szolgáltatásait az olvasó részére. De lehet, akár egy fontos felhívás is, például egy közelgő leárazási akcióval kapcsolatban.

  1. Videó gyártás

A vállalati jellegű videós tartalmak – rejtélyes módon – továbbra is kiaknázatlan területnek számítanak, pedig elképesztően sok felületen elhelyezhetőek. Ezek közül a legnépszerűbb, természetesen a Youtube videómegosztó portál.

A rövid, gyorsan fogyasztható videók létrehozása, tehát kiemelten fontos része kell, hogy legyen a vállalkozások marketingtervének.

Az online videók egészen elképesztő erejét kihasználva, óriási forgalom irányítható a céges weboldalakra, a beérkező forgalmat pedig – egy színvonalas site esetén – már könnyedén kuncsaftokká lehet konvertálni.

A videós tartalmak másik áldásos előnye, hogy kitűnően képesek összehozni az embereket. Egy, a videó alatti, pozitív hozzászólásokban bővelkedő komment szekciónál, pedig igencsak nehéz jobb és hitelesebb ajánló levelet benyújtani – például a legfrissebb látogatók számára.

És, ami – talán – a legfontosabb, hogy a tévhitekkel ellentétben, ezt az eszközt, a kisvállalkozások is költséghatékonyan használhatják.

  1. Blogok

A blogolás üzleti életre irányuló előnyei, napjainkban már megkérdőjelezhetetlenek, és roppant mód úgy fest, hogy ez még sokáig így is marad. Azonban, ezt a módszert egyáltalán nem azok számára találták ki, akik néhány napon belül eredményeket kívánnak látni. Sokkal inkább azoknak, akik még hosszú évek múltán is élvezni szeretnék a befektetett munkájuk gyümölcsét.

Hiszen, 2022-ben is ez lesz az egyik legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja a forgalom növelésének.

A szakszerűen megtervezett projektek elkészítésével aktívan bevonható egy adott célcsoport, akiket releváns információkkal láthatunk el a saját márkánk népszerűsítése érdekében.

Tehát, akár csak a videós tartalmak, a blogok is tökéletesek arra a célra, hogy bevonzzuk weboldalunkra a konkrét célcsoportunkat.

Ezért, a tartalommarketing esetében, főként azt érdemes megjegyezni, hogy a kezdetben magas idő- és munkaerő igényes folyamatokat, hosszútávon a passzív, automatikusan érkező forgalom, illetve profit koronázza meg.

Egy jól irányzott blog, tömören és informatívan végigvezeti a látogatókat egy cég életének vagy különféle szolgáltatásainak a listáján. Ráadásul, a tartalma egyszerű módon újrahasznosítható, akár a közösségi hálón történő megosztással, vagy a már említett E-bookok és videók formájában is.

Kép forrása: pixabay

Hasonló hírek

Ez a férfi Scarlett Johanssont nyomtatott magának

Edit

Ingyen app, ami minden titkát megvédi

Edit

Jöhetnek a hidrogénnel működő repülőgépek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian