15.3 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

5 gyakori probléma, amivel a magas intelligenciájú emberek küzdenek – Más dolgok okoznak számukra gondot

Dátum:

Megosztás:

A magas intelligenciájú emberek részben más problémákkal küzdenek, mint a többiek. Ezek okoznak a legtöbbször nehézséget számukra.

A magas intelligenciájú emberek gondolkodása, viselkedése, szokásai sokszor különböznek másokétól. És bár a magas IQ-nak rengeteg pozitív hozadéka van, akadnak bizony negatív velejárói is.

Kiemelkedő képességeikből fakadóan részben más problémákkal küzdenek, más dolgok okoznak számukra gondot, mint a többieknek. Sorra vesszük, mik azok a nehézségek, amikkel sokan szembesülnek közülük.

A magas intelligenciájú emberek problémái

Hamar eluralkodik rajtuk az unalom

Az intelligens emberekre jellemző, hogy hamar megunnak dolgokat, például a munkahelyi rutinfeladatokat, a monoton tevékenységeket, a kihívást nem jelentő projekteket vagy épp az átlagos, hétköznapi beszélgetéseket. Ha nem használják ki szellemi képességeiket, gondolataik hamar elkalandoznak. A semmitmondó csevejek fárasztóak, nehézkesek számukra, és nem is szívesen beszélgetnek olyan témákról, amik nem keltik fel az érdeklődésüket.

Sokszor nem túl népszerűek

A magas intelligenciahányadossal rendelkező embereket sokszor beképzeltnek, mindentudónak tartja a környezetük, így gyakran nem is túl népszerűek. Mivel előfordul, hogy máshogy látják az élet dolgait, illetve nem félnek használni, kimondani a tudásukat, arrogánsnak tűnhetnek, és számos ember számára antipatikusak. Ezenkívül előfordul, hogy öntudatlanul, akaratlanul is rávilágítanak mások hiányosságaira, hibáira, így még ellenszenvesebbnek tűnhetnek egyesek szemében.

Nehezen hoznak döntéseket

A magas IQ elősegíti a logikus és analitikus gondolkodást, ennek azonban hátránya is van. Mivel egy-egy komolyabb döntés előtt a kiemelkedő intelligenciájú emberek az összes eshetőséget, alternatívát, lehetőséget, buktatót átgondolják, nehezen jutnak dűlőre a fontos kérdésekben, nehezen hozzák meg a végső elhatározásokat. Pontosan ezért számukra néha még a kis döntések is nagy kihívást jelentenek.

Túlzottan törekednek a tökéletességre

Különösen jellemző rájuk a túlzott perfekcionizmus, mindent a lehető legtökéletesebben akarnak csinálni, ám ezzel sokszor irreális elvárásokat, célokat tűznek ki maguk elé. És bár természetesen nagyon is jó dolog, ha mindenben a hibátlanságra törekednek, ez valójában teljesen lehetetlen, megvalósíthatatlan elképzelés, és borzasztó kimerítő számukra.

Rettegnek a bukástól

A magas elvárások és a perfekcionizmus miatt rettegnek a bukástól, a kudarctól és attól, hogy valami nem úgy sül el, ahogyan azt elképzelték. Óriási nyomást helyeznek magukra minden területen, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy nehezen hoznak döntéseket, illetve félnek kockáztatni.

A magas érzelmi intelligenciájú emberek szokásai

A magas érzelmi intelligenciájú személyek sok szempontból mások, mint azok, akiknél ez a szint alacsonyabb. A következő szokások például leginkább rájuk jellemzőek, számukra természetesek.

femina

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Átverték a nyugdíjasokat – rendőrségi videó

Magukat a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva csaltak ki pénzt a gyanú szerint. Budafoki rendőreink azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket...

Hármas karambol az Árpád hídnál

Összeütközött három gépkocsi az Árpád hídon, a Pest felé vezető oldalon, a Népfürdő utcai lehajtónál. Tűzoltók, mentők, rendőrök...

Putyin szövetségese az ukrán győzelemre: le kell dobni az atomot! – videó

Kemény válaszlépéssel reagálna Vlagyimir Putyin egyik legfontosabb katonai szövetségese, Razman Kadirov. Az orosz csecsenföldi régió vezetője szerint az ukránok...

Labdarúgó NB I – a Ferencváros kikapott Kecskeméten

Először vesztett pontokat a Ferencváros. A címvédő és eddig százszázalékos Ferencváros 2-0-ra kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga...