26.9 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

5 fős magyar családra törtek rá otthonukban a migránsok

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az éjszaka közepén törtek be a migránsok egy horgosi családhoz úgy, hogy mindenki otthon volt. Az édesanya arra ébredt, hogy a szomszéd szobában motoszkál valaki. A falubeliek tehetetlennek érzik magukat, és egyre jobban félnek.

Sajnos egyre hétköznapibbá vált a vajdasági magyarok számára, hogy a náluk tanyázó migránsok betörnek az elhagyatott házakba. Ám az arrafelé is ritka, hogy egy olyan házba hatoljanak be, ahol a kiszűrődő fényekből látszik, többen is otthon vannak.

Sajnos egyre hétköznapibbá vált a vajdasági magyarok számára, hogy a náluk tanyázó migránsok betörnek az elhagyatott házakba. Ám az arrafelé is ritka, hogy egy olyan házba hatoljanak be, ahol a kiszűrődő fényekből látszik, többen is otthon vannak.

A fiának hitte a betörőt

Egy horgosi édesanya arra ébredt, hogy valaki motoszkál a hálószobájuk melletti szobában. Mivel két fiú és egy lány édesanyja, biztos volt benne, valamelyik gyermeke keres valamit. „Kiszóltam, hogy mit keres, de nem kaptam választ. Utána bejött a hálószobába, de mivel a szemembe világított, és csak egy fekete baseball sapkát láttam megvillanni, amilyen az egyik fiamnak is van, így még mindig azt hittem, hogy a gyerekem keres valamit” – meséli a Ripost-nak a neve elhallgatását kérő édesanya.

 

Számos horgosi betörésért az ott élő migránsok a felelősek. Jelenleg 300-400-an tartózkodnak a felvidéki településen, iratok nélkül (Fotó: Délmagyarország)

 

A migránsok nyomába eredtek

Ahogy ébredés után egyre inkább magához tért az édesanya, úgy vált egyre furcsábbá számára a helyzet. Elindult, hogy körülnézzen. Döbbenten látta, hogy tárva-nyitva a bejárati ajtajuk, a fiókjaik pedig kihúzva. „Azonnal ébresztettem a férjem, és hívtam az ébren lévő nagy fiamat. Kirohantunk a házból, de a betörők már a túloldalon jártak. A férjem és fiam a migránsok után eredt, és a rendőrség is hamar kiért, de nem sikerült elkapni a betörőket” – árulta el az anya. Hozzátette, szerencsére csak a pénzt vitték, tárcákat az iratokkal együtt eldobták, így azok meglettek.

Hiába kapták el a gyanúsítottakat

„Horgos körül nagyjából 300-400 migráns él most. A faluőrünk azt mondta, látásból ismeri azokat, akik betörtek hozzánk, így mikor másnap észrevette őket, azonnal értesítette a rendőrséget. Mindhármunkat behívtak és bár azonosítottuk a betörőket, később szabadon távozhattak.

A zsebük tele voltak pénzzel, de ahhoz, hogy visszakaphassuk a tulajdonunkat, meg kellett volna mondanunk a tőlünk ellopott pénzek sorszámát. Így azt is visszakapták…”

– sóhajtja az édesanya. Majd így folytatja: „Nem csak pénzt, ruhákat is zsákmányoltak. Közeleg a tél, fáznak, nálunk pedig mindennapossá válhatnak a betörések. Mivel nincs náluk papír, a rendőrök kénytelenek kiengedni őket, ők pedig tudják, hogy bármit megtehetnek, büntetlenül. Mi, itt élők pedig nem csak védtelennek érezzük magunkat, de egyre jobban félünk.”

Egyre agresszívabbak

Kisebb csoportokban gyűltek össze a migránsok, és létrák segítségével illegálisan próbáltak átmászni hazánk területére a röszkei határátkelőhelyen szeptember 30-án. A határt védő őröket kövekkel dobálták meg. Egy kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

 

Fotó: police.hu

 

Egy fiatal nőt is zaklattak

A Ripost úgy tudja, egy hete egy fiatal, horgosi lányt zaklatott egy migráns. Az utcán követte és a telefonján pornót mutogatott neki. A lány gyorsan hazaszaladt, bezárkózott, majd hívta a faluőrt, aki lány udvarában kapta el a migránst.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kocsis Máté „nagy ívben tesz” Jakab Péterre, aki végrehajtót küldene rá.. – Szólj hozzá!

Jakab szerint Kocsis pert vesztett vele szemben és bocsánatkérésre is kötelezték, de ezt nem hajlandó megtenni. Facebookos harcba kezdett Jakab...

A Facebookon dicsekedett: lefejezte a macskáját – rendőrök kopogtattak nála

Megölte a macskáját egy nő, mert begurult, ráadásul még a Facebookon is dicsekedett a szörnyű tettével. Lebukott, akár...

Tornádó pusztított Németországban, halálos áldozatok, sérültek is vannak a viharnak – félelmetes videók

Erős tornádó pusztított Németországban, Paderborn és Lippstadt városában – számolt be az Időkép. https://youtu.be/NTMY2UGSz3U A vihar jelentős pusztítást végzett: fákat tört ki, tetőket, épületeket...

Eltűnt egy 13 éves újpesti fiú – Ha láttad, hívd bármelyik rendőri számot!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó Barcsa Patrik Ármin ügyében – írja a...