8.8 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

463 önkormányzat kap térfigyelő-támogatást

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 10 100744
forrás: M1/Ma Reggel/180 perc, MTI Fotó: Győri Károly

Ha a BM költségvetésében lesz tartalék, idén is írnak ki hasonló pályázatot – mondta a szaktárca önkormányzati államtitkára az M1 szerda reggeli műsorában.
A Belügyminisztérium (BM) 2014-ben meghirdetett pályázata nyomán 463 önkormányzat 3,6 milliárd forintot kap térfigyelő kamerák telepítésére – jelentette be a tárca önkormányzati államtitkára az M1 szerda reggeli műsorában.

Számos településen már régebben megkezdték a közterületi kamerák kihelyezését, de azok különböző műszaki színvonalúak voltak, a BM ezért úgy döntött, hogy támogatási rendszert dolgoz ki, meghatározta a kamerák műszaki feltételeit is – mondta Pogácsás Tibor, hozzátéve, hogy vannak ugyan ellenérvek, de az emberek többsége igényli a térfigyelő kamerákat.

A BM által meghirdetett pályázat pedig tovább ösztönözte az önkormányzatokat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. Az államtitkár elmondása szerint a kamerák telepítésének évében mintegy 30 százalékkal csökkentek a közterületi bűncselekmények. A megfelelő minőségű kamerák felvételei pedig nagyban segíthetik a rendőri nyomozásokat is. Pogácsás Tibor hozzátette: ha a BM költségvetésében lesz tartalék, feltehetően idén is írnak ki hasonló pályázatot.

463 önkormányzat kap térfigyelő-támogatást

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...