18.1 C
Budapest
2024. március. 29. péntek
HomeFőhírekGazdaság4000 milliárd forintból fejlődik 2022-ig a magyar út- és vasúthálózat

4000 milliárd forintból fejlődik 2022-ig a magyar út- és vasúthálózat

Az összegből többek között 900 kilométernyi vasúti szakaszt korszerűsítenek és szintén 900 kilométernyi gyorsforgalmi utakkal kapcsolatos beruházásokra is jut keret.

2500 milliárd forintos közúti és 1500 milliárd forintos vasúti infrastruktúra fejlesztés jön Magyarországon az elkövetkező 4 évben – mondta el Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mogyoródon. A politikus a Magyar Export-Import Bank és Magyar Exporthitel Biztosító (Exim) rendezvényén kifejtette: az összeg 55 százalékát a magyar költségvetés, 45 százalékát uniós forrás biztosítja.

Miközben a hazai úthálózat mintegy 900 kilométeren kap fejlesztéseket, addig a vasúti közlekedés lehetőségei is jelentős korszerűsítéseken és bővítéseken mennek keresztül az elkövetkező időszakban. 900 kilométernyi modernizálására kerül sor – mondta el a miniszter, majd kifejtette: Magyarország villamosított vasúti hálózata 2022-re eléri a 3300 kilométeres hosszat.

A szomszédos országokkal jelentősen erősödik az infrastukturális összeköttetés

A komáromi új Duna-híd elemének beemelése (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Ezt követően számos fontos korábbi, folyamatban levő és tervezett infrastrukturális beruházásról esett szó, többek között:

NIF Zrt.

Három gyorsvasútprojekt indulhat

Emellett Szíjjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a múlt héten Pekingben megállapodtak a Budapestet Belgráddal összekötő vasúti pálya modernizálásának végleges menetrendjéről. A sajtótájékoztató végén még kifejtette: két másik nemzetközi gyorsvasút beruházásra is sor kerülhet:

Forrás: magyarepitok.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

Hasonló hírek

weblap4u banner
Pannon Work