10.6 C
Budapest
2023. március. 22. szerda

40 felett is ragyogóan – a francia nők titka

Dátum:

Megosztás:

Örök téma és örök rejtély. Szinte képtelenség megfejteni, hogy mitől annyira sajátosan egyedi a francia nők stílusa, megjelenése.

Sok-sok könyv és újságcikk született már a témában, mi most a legnagyobb francia sztárok segítségével teszünk kísérletet arra, hogy megtaláljuk a megfejtést.

Kivel fordult már elő, hogy csak úgy nyomkodta tévékapcsolót, belebotlott egy filmbe, amelyről ránézésre megállapította, hogy csakis francia lehet? Az ilyen fajta benyomás elsősorban a filmben szereplő női karakterek miatt lehet, egyszerűen összetéveszthetetlen, ahogy a női mivoltukkal bánnak és kortól függetlenül vonzóak maradnak. Na de mi a titkuk?

Fotó: depositphotos.com
Chanel szerint

Kezdjük a legismertebbel, akinek bár akadnak sötét foltok a múltjában, azt nem lehet elvitatni tőle, hogy rengeteget tett a francia nők egyediségéért. Coco Chanel szerint, ha egy nő negyven felett képes békét kötni az öregedéssel, akkor arra is képes, hogy magához ölelje a világot. Ebből adódóan a francia nők stílusa tükrözi saját világukat, tapasztalataikat, megélt örömüket és bánatukat. Megjelenésük erőt, bizalmat, megértést és elfogadást sugároz a környezetük felé. Volt már idejük arra, hogy kialakítsák a saját stílusukat, mely szerint öltözködnek, tisztában vannak a méreteikkel, a kedvező adottságaikkal és nem félnek azokat kiemelni. Megjelenésük látszólag lezser és elegáns, mégis sok munka rejlik e benyomás mögött. Ügyelnek az apró részletekre, például mindig a méretben megfelelő fehérneműt hordják, a ruháik stílusosak, ám időtállóak és tudják, hogy a legszebb kiegészítő egy tökéletes mosoly. Így válnak igazán vonzóvá, szexivé bármely életkorban.

Denevue szerint

Catherine Denevue még most, 77 évesen is meglehetős karizmával bír, nem csoda, hogy hosszú éveken át volt Yves Saint Laurent állandó múzsája. Az ő titkos fegyvere a humor. Szerinte egy nő vonzerejét az intelligenciája, a humorérzéke és az határozza meg, hogy mennyire képes felvállalni önmagát. A karizmatikus vonzerő tulajdonképpen az önelfogadást jelenti Denevue nézetei szerint, márpedig a francia nők kivételesen jól állnak ezen a téren, és ebben bizony a férfiak is rengeteget segítettek nekik. Érdekes és megfontolandó gondolatok!

Bardot szerint

Bridget Bardot abszolút szexszimbólumnak számított még a meglehetősen prűdnek számító 60-as években is. Merész vonalú ruhái, szokatlan frizurája egy csapásra divatot teremtett és a színésznő később is jól használta ezt a fegyvert, annak ellenére, hogy úgy nyilatkozott: lehet, hogy a divat nem fegyver a nők kezében, de lőszer biztosan. Ki ne szeretné, hogy az utcán sétálva elismerően megbámulják! Nos, ehhez nem az kell, hogy mindenünket közszemlére tegyük. Nyilván úgyis el lehet érni bizonyos hatást, de nem biztos, hogy arra vágyunk. A francia nők tanácsa épp ezért az, hogy az alakunkat, a testünk előnyös vonalait emeljük ki, ahelyett, hogy több bőrt mutatnánk.

Fotó: hawtcelebs.com
Marceau szerint

Sophie Marceau pályája egészen fiatalon kezdődött a Házibuli filmekkel, de már akkor is jól látható volt, hogy kivételes egyéniség. Szerinte a francia nők meglehetősen szabadosnak tűnnek az európai hölgyekhez képest, néha ellentmondásosan cselekszenek, de éppen ebben rejlik a bájuk. Hogy mit is ért ez alatt pontosan? Marceau így jellemez egy átlagos párizsi nőt: feministák, de azért szeretnek pornót nézni, környezetvédők, ám néha felpattannak a robogójukra, nem járnak fitneszterembe, viszont dohányoznak és fehér bort isznak akár már délelőtt is. Fekete melltartót vesznek fel egy hófehér ing alá, hűségesek, bár imádnak hódítani, megrögzötten sznobok, gondolkodás nélkül átszaladnak az úton és nem szégyellnek fizetésemelést kérni.

Tautou szerint

Audrey Tautou mindenki Amelijeként vonult be a történelembe és vált ismertté egycsapásra. És hogy szerinte mitől olyan vonzóak a francia hölgyek? A legfőbb ok az, hogy sosem adják fel önmagukat. Sem a szerelmük, sem a családjuk, a gyermekük vagy főnökük miatt. Minden körülmények között igyekeznek önmaguk maradni és ebből még a legnagyobb változás sem tudja kibillenteni őket. Jöhet házasság, baba születése, szakítás, karrierépítés vagy szomorú veszteségek, ők nem hanyagolják el önmagukat, a barátaikat, a hobbijukat, hanem teljes erejükkel azon vannak, hogy a lehető legtöbb élvezettel éljék az életüket.

eletforma

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mi is az a digitális lábnyom, és mire használjuk, használják?

A digitális lábnyom szűkebb és tágabb értelmezése - a forrása szerint A digitális lábnyom fogalma azokra a jelekre, nyomokra vonatkozik, amelyek...

Költő, programozó, randiguru, szakács és sok minden más, egyben: Vajon letaszíthatja trónjáról a Google-t a ChatGPT, azaz a mesterséges intelligencia?

Ha információra van szükségünk, a Google-t hívjuk segítségül. A ChatGPT azonban válaszokkal szolgál, nem csak adatokkal, mégpedig emberi...

Mesterséges intelligencia, kontra a Google! Ki áll nyerésre?

A Google lemaradni látszik a redmondi vállalat mögött, a mesterséges intelligencia korát a Microsoft nyerheti meg. Húsz év...

Mesterséges intelligencia: Így lesz pénz a ChatGPT-ből, és amit az elterjedéséről tudni érdemes..

A csetrobot működtetése egyáltalán nem olcsó, valamiből fizetni kell a számlákat. Vállalatok számára teszi elérhetővé közkedvelt csetrobotját, a ChatGPT-t...