11.8 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

4 kedves történettel emlékezünk a ma 8 éve elhunyt Robin Williamsre – nem ismert nagyszerű filmekkel – videók

Dátum:

Megosztás:

Robin Williams 63 évesen hagyott itt minket 2014. augusztus 11-én.

Noha halála tragikus volt, és még mindig derülnek ki szomorú részletek öngyilkosságával kapcsolatban, most néhány kedves, kevéssé ismert ténnyel emlékezünk a Holt Költők Társasága, a Jó reggelt, Vietnám!, a Mrs. Doubtfire és számos egyéb, feledhetetlen produkció sztárjára.

A középiskolás Robin Williams-et mindenki kinevette gimis korában

A kaliforniai Redwood High School diákjai megszavazták az évfolyam legügyetlenebb diákját, ki valószínűleg semmire se viszi majd az életben: ez pedig nem más lett, mint Robin Williams, aki a későbbiekben öt Grammyt, két Emmyt és egy Oscar-díjat is nyert.

„Mindenki ügyetlennek és kétbalkezesnek tartott középiskolás koromban. Akkoriban nem velem nevettek, hanem rajtam, de ezt nem bántam: szerettem megnevettetni az embereket. Büszke vagyok arra, hogy ez sikerült. Ha valamiért kinevetnek, ne bánkódj: legalább jobb kedvre derítettél másokat. Ha te is nevetsz magadon, figyeld meg, hogy rögtön felvidulsz”

– mondta Williams egy alkalommal a People magazinnak.

Robin Williams,emlékezés

Az improvizáció nagymestere volt, nem hinnéd, mennyire…

Az Aladdin főként az improvizációról szólt a számára. Bárki, aki Williams-szel dolgozott, tudta, hogy a színészóriás az improvizáció nagymestere. Természetesen a forgatókönyv is fontos a sztár számára, de a legtöbb alakítása színes, újszerű, spontán ötletekkel teli, amelyek még a rendezőket is meglepték annak idején.

Az Aladdin az a szerep, amely leginkább a játékról szólt Williams számára. A színész az első meghallgatáson megkérdezte, hogy kísérletezhet-e egy kicsit a karakterrel, és a stáb örömmel üdvözölte a lehetőséget. Nagyjából negyven különböző hangon szólaltatta meg a dzsinnt, és rengeteg önálló ötletet tett a produkcióba: a karakter épp ezért lett szerethető és feledhetetlen.

Elképesztő módon csalt mosolyt a kórházban fekvő Christopher Reeve arcára

Reeve és Williams mindketten a The Juilliard School diákjai közé tartoztak, így jól ismerték egymást. Williams gyakran emlékezett meg az interjúkban arról, hogy ebben az időszakban olyan szegény volt, hogy ha barátja, Christopher Reeve nem osztotta volna meg vele a szendvicseit, valószínűleg éhenhalt volna. Amikor Christopher Reeve karrierjét egy csapásra keresztülhúzta egy tragikus baleset, Williams különös meglepetéssel nevettette meg régi cimboráját.

Az esetről Reeve a Still Me című önéletrajzi könyvében ír:

„Teljesen ki voltam ütve, amikor egyszer csak nyílt az ajtó, és belépett egy fura figura sárga sebészköpenyben, szemüvegben, kék színű bozótkalappal a fején. Orosz akcentussal beszélt, köszöntött engem, majd közölte, hogy ő a proktológus, szeretné azonnal megvizsgálni a végbélnyílásomat, feküdjek gyorsan hasra. Na, ez volt Robin Williams. A baleset óta egyszer sem mosolyodtam el, de ez akkora durva poén volt, hogy hangosan elkezdtem röhögni… Akkor valahogy tudtam, hogy egy napon rendbe fogok jönni, és ezt Robinnak, a régi, hűséges barátomnak köszönhetem.”

Hasonló poénnal lepte meg a sztár egy másik híres barátját, Sharon Osbourne-t is, amikor kiderült, hogy Sharonnak rákja van.

A Schindler listája forgatása alatt Steven Spielberget is többször is megnevettette

A mókamester mindig azok mellett állt, akiket szeretett, és felvidította őket, ha nehéz időket éltek át. Úgy vélekedett, hogy minden emberben megvan az őrület szikrája, épp ezért vigyáznunk kell arra, hogy ez az őrület meg is maradjon az életünkben.

Amikor Steven Spielberg a végtelenül nyomasztó, megrázó filmdrámán, a Schindler listáján dolgozott, és számos holokauszt-túlélővel beszélt személyesen, kollégája, Robin Williams tartotta benne a lelket. „Telefonos vígjáték-csomagnak” nevezte ezt a különleges lelki segélyt a rendező: Williams időről időre felhívta, és gondoskodott arról, hogy tudjon mosolyogni.

Maga a sztár szerényen emlékezett a történtekre: azt mondta, csak néhányszor hívta fel Spielberget, és eleresztett pár pikáns poént, amiért remélhetőleg nem haragudott meg a legendás rendező.

Sajnos, élete utolsó hónapjaiban őt magát már ritkán látták mosolyogni. A depresszió szinte teljesen maga alá gyűrte.

„Élj örökké a filmekben, Robin Williams!

Dögölj meg, Smaci! – videó

A Világ Legjobb Apukája – videó

nuus nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...

Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a 2022-es világbajnokságot a fogadási oldalak szerint?

A 2022-es világbajnokság idén Katar által kerül megrendezésre, mely a helyi szélsőséges időjárás miatt idén télen, november 20-án...