21.7 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

4 fejfájás típus és a betegségek, amik ezek hátterében húzódhatnak!

Dátum:

Megosztás:

Fejfájás. Ha meghalljuk ezt a szót, rögtön egy negatív élményt, érzést kapcsolunk hozzá, mivel sokak életét képes megkeseríteni a probléma, hatással van a munkahelyi teljesítményre, párkapcsolatra, gyereknevelésre is.

Az Egyesült Államokban naponta 14 millió ember szenved migrénes fejfájástól. Az orvostudomány valamivel több, mint 200 különböző fejfájást különböztet meg. Ugyan a fejfájások többsége nem életveszélyes betegség, gyakori migrénes panaszok esetén mégis érdemes orvoshoz fordulni, és vizsgálatoknak alávetni magunkat.

Itt most 4 féle fejfájás típust ismertetünk, és a mögötte álló problémákat is leírjuk.

1. Nyilaló fejfájást

Ez a fejfájás rendszerint rövid ideig tart, olyan mint a derült égből villámcsapás, váratlanul tör az emberre. Ennek hátterében sokszor hirtelen jött stressz, idegesség állhat, aminek hatására a nyaki izmok begörcsölnek, így innen is származhatnak a nyilaló, pár percig tartó fájások. Érdemes lazítani, és a nyakat is bekenni izomlazító krémmel.

2. Fejsérülés okozta fájás

Itt nincs is amiről sokat beszélni, hiszen ha erősen beütöttük a fejünket, netán balesetet szenvedtünk, amelyben a fejünk is megsérült, és fájásokat tapasztalunk, azonnal menjünk el egy orvoshoz, mert komoly bajunk is lehet.

3. Ébredés utáni fejfájás

Ez viszonylag ritka, és valószínűleg a kevés alvás lehet az oka, de amennyiben jól aludtunk az éjszaka, és 7–9 órát alvással töltöttünk, és mégis fejfájással ébredtünk, mondjuk el a panaszainkat egy orvosnak.

4. Hirtelen fejfájás

Ez is hasonló a nyilaló fejfájáshoz, de ha azt érezzük, hogy kimegy az erő a lábainkból, a karunkból, kezünkből, ez a szívroham első jele lehet.

Forrás: filantropikum.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Utazás a függöny mögé!

Mindig látni akarta, mi játszódik le a színpad azon részén, ami a nézőtérről nem látható? Kíváncsi rá, mi...

Ez a cikk mekkora baromság?! .. De ha nincs igazunk, írjátok meg! .. (Változtatás nélkül közöljük!)

AJAJ! TÓTH ANDI ÚJRA SZAKÍTOTT? „ELEGEM LETT. EGYIKŐNK SEM ENGEDETT” Heves vitáról számolt be Tóth Andi, különalvás lett a...

NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA: A béke tüzei is lesznek a magyar a tüzek az egész világon..

Ma este, budapesti idő szerint 20:23-kor gyúlnak meg világszerte az Összetartozásunk Tüzei, amelyek idén a béke tüzei is...

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...