14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

3 látványos lombhullató növény előkertbe!

Dátum:

Megosztás:

3 látványos lombhullató növény előkertbe!

A kert már csinos, az otthon is takaros, de mi kerüljön az előkertbe, amivel nap, mint nap találkoznak az utcán járókelők? Az előkert kialakítása során több szempontot is figyelembe kell vennünk, ilyenek például az ültetendő növények helyigénye, kifejlett magassága, valamint gondozási igényei.

Az egyik legtipikusabb hiba az előkert megtervezése során, hogy olyan növények kerülnek ide, amelyeknek a kifejlett magassága túlságosan nagy. Ilyenkor kompromisszumos megoldásként levágják a nagyra növő fák alsó ágait, ami nem túl szép látvány.

Fontos az is, hogy lehetőleg olyan növények kerüljenek az előkertbe, amelyek viszonylag könnyen fenntarthatók, valamint lehetőség szerint nem túl igényesek. Ebben az összeállításban olyan lombhullató növényeket gyűjtöttünk össze, amelyek kiválóan mutatnak előkertben és ráadásul virágaikkal is díszítenek.

Csillagvirágú liliomfa

A csillagvirágú liliomfa (Magnolia stellata) főként tavasszal mutatja meg igazi szépségét, akkor ugyanis elborítják a világos színű, nagyméretű csillagot formázó virágok. Mivel ennyire különleges külsővel rendelkezik, elsősorban szoliterként érdemes ültetni akár az előkertbe akár a kertbe szánjuk.

Főként világos, vagy félárnyékos helyen érzi jól magát, vízigénye közepes, így mérsékelt öntözést igényel. Arra figyelni kell, hogy az átültetésre rosszul reagált, ezért alaposan gondoljuk át, hova szeretnénk ültetni!

Japánbirs

A japánbirs (Chaenomeles) visszafogott mérete, valamint mutatós virága és termése miatt kapott helyet ebben az összeállításban. Maximális magassága nagyjából másfél méter, így kisebb előkertekben is jól mutat szoliterként. Virágai fehér, barack, rózsaszín vagy piros színben pompáznak, később narancssárgás terméseivel díszít. Viszonylag ellenálló növény, amely a napos, világos és félárnyékos környezetet is tolerálja.

Törpe mandula

A törpe mandulát (Prunus tenella) szintén alacsony termete és tavaszi virágáradata miatt választottuk összeállításunk szereplőjéül. A kb. 1 méteres kis növény, a tavasz második felében ontja rózsaszín virágait.

Jól mutat sziklakertben, és alacsonyabb termetű sövényként is, de adottságai miatt előkertben is számolhatunk vele. Jó adottságú növény, tűző napos, világos és félárnyékos helyre is ültethető, ráadásul vízigénye sem túl magas.

Kép: Csillagvirágú liliomfa

Kép forrása: Pixabay.com

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...