18 C
Budapest
2023. május. 30. kedd

3 érv, hogy miért a faktoringot érdemes választanod vállalkozóként

Dátum:

Megosztás:

2022-ben talán minden eddiginél fontosabb, hogy vállalkozóként alternatív pénzügyi megoldásokat is eszköztárunkba emeljünk.

A vállalkozói hitelek egyre drágábbak, és nem mindig nyújtanak elegendő támogatást, viszont a stabil cash flow elengedhetetlen a pénzügyileg nyugodt mindennapokhoz. Ehhez kiváló választás a faktoring, amelyet most cikkünkből jobban megismerhetsz!

faktorálás a multik és a nagyobb forgalmú vállalatok területén jobban ismert szolgáltatás, azonban számos KKV vezetője nincs tisztában azzal, hogy milyen előnyökkel járhat számára. Pedig likviditási problémáinkat nagyban megoldhatja vagy akár KATA vállalkozói hitelfelvétel helyett is jó alternatíva lehet.

Összeszedtünk 3 érvet, amiért érdemes lehet a faktorálást választani.

#1: A faktorálás segítségével vége a hosszú fizetési határidőknek

Multinacionális, de akár már KKV szinten is elfogadott, hogy a fizetési határidők akár 30-60 vagy 180 napra tolódnak. Ez a mi oldalunkról azt jelenti, hogy a befektetett alapanyag és munkaóra csak hónapokkal később térülnek meg számunkra. Ez jelentős likviditási problémákat okozhat cégünknek és akár új projektek vagy ügyfelek vállalását is akadályozhatja.

A számla faktorálásnak köszönhetően a kiállított számlánk összegét még aznap megkapjuk. Ezzel likviditásunk jelentősen javul és a versenytársakhoz képest is előnyt szerzünk, hiszen lehetőségünk van új megrendelés teljesítésébe fogni, miközben versenytársunk még várakozik a pénzére.

#2: Remek alternatíva hitel helyett

A vállalkozások likviditási probléma esetén általában hitelfelvételben kezdenek el gondolkodni, mint például folyószámlahitel vagy forgóeszköz hitel. A hitelek nem ördögtől valók, fejlesztés és bővítés szempontjából kiváló megoldást jelenthetnek. Azonban, ha kizárólag csak azért fordulunk a hitel felé, mert átmeneti likviditási problémákat kell megoldanunk, akkor jobb megoldás lehet a faktoring. Ha időben megkapjuk a kiállított számla értékét, akkor nincs szükség a hitelre, vállalkozásunk pénzügyei stabil mederben folyhatnak.

#3: Akár ismeretlen piacra való belépéskor is jó választás lehet

A faktoring több típusa elérhető a piacon. A MagNet Faktornál például léteznek olyan faktoring lehetőségek is, melyek új, ismeretlen ügyfelek bevonására vagy piacokra való belépés esetén nyújtanak extra biztonságot. Ha új ügyfelünk fizetési szokásait még nem ismerjük, de szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a pénzünkhöz jutunk, a biztosított faktoring a legjobb választás. Ha pedig külföldi terjeszkedésre nyílik lehetőség, az export faktoringgal csökkenthető a kockázat.

A faktorálás tehát egy rendkívül rugalmas konstrukció, amely a magyar piacon is egyre népszerűbb. A faktoring cég kiválasztásánál érdemes banki háttérrel rendelkező vállalkozást választani, hiszen ezen cégek az egyéb piaci szereplőkhöz képest biztosabb lábakon állnak egy válság beköszöntekor is.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...