5.8 C
Budapest
2024. április. 19. péntek
HomeFőhírekKülföld2700 menekült menne haza Finnországból

2700 menekült menne haza Finnországból

Mintegy 2700 menekült visszavonta menedékkérelmét Finnországban – közölte Päivi Nerg, a finn belügyminisztérium titkárságának vezetője csütörtökön.

Mintegy 2700 menekült visszavonta menedékkérelmét Finnországban – közölte Päivi Nerg, a finn belügyminisztérium titkárságának vezetője csütörtökön. „Jelenleg országosan 2700 ilyen emberről tudunk. Becsléseink szerint az év végéig ez a szám elérheti a 3 ezret is” mondta Nerg a YLE finn közszolgálati televízióban.  A menedékkérelmüket visszavonó migránsok többségükben szeptemberben és októberben érkezett irakiak. A menekültek eltérő válaszokat adtak arra, hogy miért tettek így, mindazonáltal azt mondták, hogy vissza kívánnak térni hazájukba. Számos menekült azzal indokolta döntését, hogy a finn szociális ellátás mértéke és az életkörülmények is eltérnek attól, amit mondtak nekik érkezésük előtt – mondta a finn illetékes.      A finn belügyminisztérium adatai szerint az év végéig mintegy 35 ezer menedékkérő érkezhet Finnországba. Korábban a tárca ennél több, 50 ezer menekült érkezésére számított. 2014-ben a bevándorlók száma még csak mintegy 4 ezret tett ki, idén év eleje óta azonban már több mint 30 ezer migráns érkezett, főként Irakból.  Többségük Svédországból, az északi határon át lépett be Finnországba, de több mint 300-an a finn-orosz határon át érkeztek, a Raja Jooseppi és Salla határátkelőkön.

„Jelenleg országosan 2700 ilyen emberről tudunk. Becsléseink szerint az év végéig ez a szám elérheti a 3 ezret is” mondta Nerg a YLE finn közszolgálati televízióban.

A menedékkérelmüket visszavonó migránsok többségükben szeptemberben és októberben érkezett irakiak. A menekültek eltérő válaszokat adtak arra, hogy miért tettek így, mindazonáltal azt mondták, hogy vissza kívánnak térni hazájukba. Számos menekült azzal indokolta döntését, hogy a finn szociális ellátás mértéke és az életkörülmények is eltérnek attól, amit mondtak nekik érkezésük előtt – mondta a finn illetékes.

A finn belügyminisztérium adatai szerint az év végéig mintegy 35 ezer menedékkérő érkezhet Finnországba. Korábban a tárca ennél több, 50 ezer menekült érkezésére számított. 2014-ben a bevándorlók száma még csak mintegy 4 ezret tett ki, idén év eleje óta azonban már több mint 30 ezer migráns érkezett, főként Irakból.
Többségük Svédországból, az északi határon át lépett be Finnországba, de több mint 300-an a finn-orosz határon át érkeztek, a Raja Jooseppi és Salla határátkelőkön.

Forrás: kárpáthír

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem