27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 27. szerda

260 Milliós sikkasztás és hűtlen kezelés (A cikk videót tartalmaz)

Dátum:

Megosztás:

A spanyol hatóság átadta a budapesti nyomozóknak azt a holland férfit, aki egy végelszámolás alatt álló cég videó- és stúdiótechnikai eszközeit külföldre szállíttatta és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával. (2018. 07. 27., p – 08:07, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A megalapozott gyanú szerint a 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, majd 2012. június 1-jén a társaság autóját taggyűlési hozzájárulás nélkül felesége nevére íratta.

Miután 2012. július 1-jén elrendelték a társaság végelszámolását, a férfi többszöri felszólítás ellenére sem adta át a végelszámolónak a cég tulajdonában lévő videó- és stúdiótechnikai eszközöket, hanem azokkal sajátjaként rendelkezett és Hollandiába szállíttatta.

Az ügyvezető további károkat okozott a cégnek azzal, hogy a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik ügyvezetése alatt álló cégnek, és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával. A férfi a társaságnak több mint 260 millió forint kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a holland állampolgár ellen 2018 májusában belföldi elfogatóparancsot, majd 2018 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a külföldi kollégák Spanyolországban elfogták.

A spanyol hatóság munkatársai a férfit 2018. július 26-án délután a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, akik üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 4

Térjünk picit vissza a tehenekhez! A metán – laborban kísérleti leg igazolható, az szénmonoxidból és vízből jön létre, és...

NAPÚT – 7: AZ Utolsó vacsora szereplői – Jakab

Jobbról balra haladva az ötödik apostol az idősebb Jakab. Jakab robbanékony természetű volt. Szent Lukácstól tudjuk a következő esetet,...

Felháborítóan kicsi a Hableány-ítélet! – Az ügyészség részletesen elmagyarázza, miért kell nagyobb büntetés (2 db vonatkozó hanganyag a cikkben)

Fellebbezett az ügyészség a Viking Sigyn szállodahajó kapitányát érintő elsőfokú bírósági ítélet ellen a Hableány-perben. Az ügyészség szerint...

Fogyhatunk-e az éjszaka folyamán?

A globális elhízási járvány erőfeszítésre sarkallta a világot, hogy hatékony és elérhető fogyási stratégiákat találjon. Ennek következményeként új étrendi...