11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

„24 éves vagyok, és 22 kisbabám van – az emberek azt mondják, őrült vagyok, de szeretek anya lenni”

Dátum:

Megosztás:

Már egy gyerek felnevelése is kihívást jelenthet, és 22 gyerek felnevelése egyszerre szinte elképzelhetetlennek tűnik.

Egy anya azonban pontosan erről álmodott, és most, 24 évesen pontosan így is él – az emberek többsége őrültnek tartja őt.

Egy blogger, Kristina Ozturk 2020. márciusa és 2021. júliusa között 21 bérbabát üdvözölt a családjában milliomos üzletember férjével, az 57 éves Galippal, béranyák segítségével.

Ezenkívül volt már egy saját gyereke is az előző házasságából.

Ozturk látszólag saját valóságshow-jává változtatta egyedi helyzetét, hiszen több mint 200 ezer követővel büszkélkedő Instagram oldalán mindent megoszt a népes család mindennapjairól.

Fotó: Instagram/batumi_mama

De az emberek nem csak azért követik, hogy lássák, hogy neveli 22 gyerekét, arra is kíváncsiak, sikerül-e elérnie a célját, azt, hogy összesen 105 gyereke legyen.

„Gyerekkorom óta erről álmodoztam”

– mesélte Ozturk korábban a Fabulousnak. „A férjem is arról álmodott, hogy nagy, boldog családja legyen. Ezért miután találkoztunk, elkezdtük megvalósítani az álmunkat” – tette hozzá.

Mindig lesznek olyanok, akik utálni fogják

Noha minden bizonnyal sok rajongót gyűjtött, Ozturk sok kritikával is szembesül. A bejegyzéseihez gyakran érkeznek negatív, elítélő megjegyzések olyan emberektől, akik nem tudják megérteni, miért akarna bárki is így élni.

„Húsz testvérem van (nem béranyáktól), és ezt még én is zavarónak találom” – írta az egyik hozzászóló a Twitteren. „A babák nem holmi kiegészítők” – tette hozzá egy másik felháborodott felhasználó.

Fotó: Instagram/batumi_mama

Valaki pedig megkérdezte tőle: „Most őszintén, mi értelme van ennyi gyereknek, ha nem is te neveled őket? Megértem, ha az embernek dadája van mondjuk 3-6 gyerekkel, de 22 gyerek? Ez már önzőségnek tűnik.”

Az utolsó hozzászólónak annyiban mindenesetre igaza van, hogy Ozturknak több dadája is van. Mindazonáltal azt állítja, nagy figyelmet fordít a gyereknevelésre, és arra, hogy minden gyerekével kialakítsa a köteléket.

A büszke anyuka

Kristina Ozturk, aki a grúziai Batumiban él a családjával – itt ismerte meg a párját – összesen 16 dada segítségével boldogul. Évente hozzávetőleg 96 ezer dollárt költ a dadák fizetésére, akik velük élnek az otthonukban.

Fotó: Instagram/batumi_mama

Saját hálószobájuk van a gyerekek szobái közelében, és van egy saját konyhájuk is. A dadák váltásban dolgoznak: négy munkanap után van két szabadnapjuk.

Az extra segítség ellenére Ozturk azt állítja, nagyon is kiveszi a részét a gyereknevelésből anyaként.

„Mindig a gyerekekkel vagyok, és mindent megteszek, amit az anyák általában szoktak. Az egyetlen különbség a gyerekek számában van. Minden nap más, a személyzeti időbeosztástól kezdve a bevásárlásig. Egy dolgot elárulhatok: a napjaim soha nem unalmasak” – magyarázta.

Fotó: Instagram/batumi_mama

Azoknak az embereknek, akik azzal vádolják, hogy nem juthat elég ideje minden gyerekére, a következőket mondta: „Sokszor megkérdezték tőlem, hogy van-e elég időm minden gyerekemre. Igen. Minden gyerekhez különleges kötelék fűz. Bárcsak minden szülő a gyerekeivel tölthetné minden idejét, mert ez a legfontosabb dolog az életben.”

filantropikum

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...