Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó 236 milliót lopott (átszámítva): alig 150 centi a magyar betörőkirály

236 milliót lopott (átszámítva): alig 150 centi a magyar betörőkirály

0
Szagminták és DNS-nyomok szólnak a magyar betörő alibije ellen Fotó: VAKS-Stock Agency

Elképesztő fordulatokban és súlyos börtönévekben gazdag pályafutás áll a 73 éves magyar férfi mögött, aki most éppen Salzburgban akadt fent az igazságszolgáltatás hálóján.

– Egy salzburgi bárban ültem egy csinos nővel, majd taxiba szálltunk – így kezdte vallomását a 73 éves magyar a salzburgi bíróságon, ahol 600 ezer eurós, nagyjából 236 milliós tolvajlását tárgyalják.

Szagminták és DNS-nyomok szólnak a magyar betörő alibije ellen  Fotó: VAKS-Stock Agency

Története pedig így folytatódik:

– A nő a taxiban tapizott, intim részemhez nyúlt. Megmérgesedtem, kiszálltam a taxiból, otthagytam, és elmentem egy közeli fészerbe aludni. Na, pont akkor, a sötétben hozzányúltam a bűnügyben szereplő gereblyéhez, Így kerülhetett rá a DNS-em. Ahhoz semmi közöm, hogy ezzel a gereblyével törtek be a szomszédos lakásba – magyarázta az idős betörő, aki négyszer ült Magyarországon, egy-egy alkalommal pedig Németországban és Svájcban betörésért. Mindenütt, amerre csak járt, teraszajtók zárjait fúrta meg, majd a lakásokban lévő páncélszekrényt nyitotta ki, így csupán hét betörésből össze tudta hozni a 236 milliós zsákmányt. Vitte az aranyat és a pénzt is. Ehhez jön még egy linzi ékszerbolt kifosztása. Ott a tenyérnyomát találták meg a kirakaton.

Arra sétáltam, véletlenül érintettem meg

 – jött a bíróságon a gyors magyarázat. Igaz, a kutyákkal azonosított szagminták is ellene szólnak, de ez sem késztette beismerésre. 

Csak egy szavába került…

Az alig 150 centis betörőkirály annyit még mondott magáról, hogy 2016-ban ment nyugdíjba. Fia Los Angelesben él, így járt az USA-ban is.

– Az alibimet igazolja a családom – mondta az öregúr, aki ezzel el is intézte, hogy famíliája minden tagját beidézzék a bíróságra.

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás