Kezdőlap 18+ 220 ezer fertőzött világszerte, új országokban is megjelent a vírus – 73...

220 ezer fertőzött világszerte, új országokban is megjelent a vírus – 73 beteg Magyarországon (18+)

Koronavírus-információk. Hirmagazin.eu

Több mint 220 ezren fertőződtek meg eddig koronavírussal szerte a világban, míg a halottak száma 8982 – olvasható a worldometers.info oldalon.

A koronavírust újabb országokban azonosították, a legtöbb megbetegedést egy nap alatt az USA-ban regisztrálták.

A legtöbb koronavírusos megbetegedés Kínában van, 80928-an betegedtek meg, 3245 ember belehalt a fertőzés szövődményébe. A legfrissebb adatok szerint az új betegek száma csupán 34. Míg korábban naponta több ezer új esetet diagnosztizáltak Vuhan városában, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság március 19-i nyilatkozata szerinta járvány kitörése óta először az elmúlt egy nap alatt egyetlen újabb fertőzöttet sem regisztráltak. 

Egészségügyi dolgozók tüdőtükrözést végeznek egy koronavírussal fertőzött betegen a járvány kínai gócpontjának számító közép-kínai Vuhanban 2020. március 17-én.FORRÁS: MTI/HSZINHUA/WANG YUGUO

Európában a legtöbb fertőzött Olaszországban van, itt 35713 beteget regisztráltak.

Spanyolországban a koronavírussal fertőzöttek száma 14769.

Iránban 17361 megbetegedést regisztráltak, a halottak száma pedig eléri az 5710-t.

Az USA-ban 9464-en betegedtek meg,itt regisztrálták egy nap alatt a legtöbb új beteget, 205-öt.Az Egyesült Államokban eddig 1155 ember halt meg a járvány miatt, a tegnapi napon öten.

Alig van járókelő a máskor zsúfolt Las Vegas-i Fremont Streeten 2020. március 18-án. A járványa megfékezésének érdekében elrendelték a kaszinók bezárását.FORRÁS: MTI/AP/JOHN LOCHER

Újabb országokban azonosították a koronavírust

A járvány csütörtökre a Fidzsi-szigeteken és Új-Kaledóniában is megjelelent. Frank Bainimarama, a Fidzsi-szigetek miniszterelnöke azt mondta, hogy a fertőzött ember külföldi utazása során kapta el a vírust. Egyúttal bejelentette, nem léphetnek be az országba azok, akik érkezésük előtt 14 napon belül az Egyesült Államokban vagy Európában jártak.

Helyi idő szerint szerdán Új-Kaledónia két fertőzött ausztrálról adott hírt. Malajziában csütörtökre virradóra 110 új esetet jelentettek, ígyaz országban eddig 900-an betegedtek meg.

73 beteg Magyarországon

Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint 73 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 62 magyar állampolgár.

origo, Hirmagazin.eu

Exit mobile version