29.7 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

2020-ra el fog tűnni örökre a Kanári-szigetek szigetcsoport 3 legkisebb szigete: La Palma, La Gomera, El Hierro

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2006-tól, naponta 500-900 fő menekült érkezik folyamatosan a Kanári-szigetek 3 legkisebb szigetére. A szigetek 2017-től év elejétől, naponta 1-1 cm-t süllyednek a bevándorlók tömegének súlya alatt.

Nem csillapodik a menekültek áradata a Kanári-szigeteken: a spanyol hatóságok a naponta,  mintegy ötszáz-kilencszáz fő illegális bevándorlót fognak el, akiknek sikerült eljutniuk lélekvesztőiken Afrikai nyugati partjaitól a spanyol szigetcsoportra.

A menekültek között, akik péntek óta tizenhárom bárkával kötöttek ki az üdülőparadicsomban, több mint harminc gyerek és fiatalkorú volt – jelentették be vasárnap Santa Cruzban, Tenerife közigazgatási székhelyén a spanyol hatóságok.

Migránsok hajója a Földközi-tengeren. MTI/EPA Fotó

A nemzetközi vöröskereszt fogadóközpontot hozott létre az elcsigázott érkezők számára. A központ azonban mostanra zsúfolásig megtelt, ezért az újonnan partot ért menekültek nagy részét átmenetileg a hadsereg egyik laktanyájában szállásolták el. A spanyol hatóságok tudomása szerint a vízi-járművek Szenegálból futottak ki a tengerre. Az illegális bevándorlók a körülményekhez képest jól vannak, orvosi segítséget nem igényeltek – adta hírül a spanyol média.

A kanári-szigeteki autonóm körzet kormánya tétlenséggel vádolja a központi kormányt. Madridot láthatólag hidegen hagyja a szigetcsoport problémája, és nem tesz meg mindent azért, hogy véget vessen a menekültek áradatának – mondta egy helyi szóvivő Santa Cruzban.

Spanyolország az illegális bevándorlók kitoloncolását tervezi hazájukba. Az esetek többségében azonban ez nem sikerül, mert vagy nem tudják kideríteni, hogy a menekültek honnan származnak, vagy nincs toloncegyezmény a két ország között.

A szigetek ökológiai megmentésére kutatócsoport alakult, azonban a munkájukat nem tudják nyugodtan és biztonságban végezni, mert az aluliskolázott, vagy iskolai végzettséggel egyáltalán nem rendelkező migránsok nem értik a kutatásuk célját, és rendszeresen támadják az odaérkező kutatócsoportokat.

A támadásoknak, 2017-től ez idáig 19 fő orvos-mérnök lett az áldozata, akik vagy meghaltak, vagy súlyos, maradandó egészségkárosodást szenvedtek, a kaszákkal, lapátokkal, botokkal érkező migránsverések által.

Kép: IFL Gazdaság

A spanyol hatúságok az elkövetőket minden esetben Madridba szállították, ahol a bíróság súlyos börtönbüntetésre ítélte őket, azonban amikor elszállítottak 100 fő illegálisan bevándorolt, agresszív migránst, jött helyettük ezer fő.

A kutatócsoportok eddig elvégzett kutatómunkája alapján megállapítható, hogy 2020-ra mindhárom kis-sziget el fog süllyedni.

A cikket írta: Kovács Karolina (Hirmagazin.eu)

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megtalálták a Dunába fulladt másik kutyakiképző fegyőr holttestét is

Megtalálták a 29 éves kutyakiképző holttestét is.. A szakemberek az eltűnés helyének közelében, 8:10-kor megtalálták Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a...

Édesburgonya gofri – Finomság kicsiknek 1 éves kortól, de a felnőttek is imádni fogják!

Gyakran kívánunk meg valami finomságot, de nem mindig eheti ugyanazt a kisgyermekünk mint mi. Erre jó megoldás lehet az...

A cseh elnök megerősítette, hogy támogatja az Oroszország elleni összes büntetőintézkedést, holott korábban ellenezte azokat…

Milos Zeman cseh államfő egyetért azzal, hogy Csehországnak továbbra is fegyverszállításokkal kell segítenie Ukrajnát, és azzal is, hogy...

Szlovákia: Videón a brutális medvetámadás a Tátrában – videó

A megtámadott fotós végül kisebb sérülsekkel megúszta az esetet. Medvetámadás történt a Liptói-Tátrában, amelyről videó is készült – írja az...
facebook