9.4 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeÉletmódOtthon, lakberendezés, kert2017-ben így lesz szuper paradicsomod!

2017-ben így lesz szuper paradicsomod!

Sze­ret­néd, ha idén a pa­ra­di­cso­mod íze a leg­cso­dá­sabb és mé­rete a le­hető leg­na­gyobb lenne? Adunk egy kis se­gít­sé­get hozzá. Ezt tedd pa­lán­tá­zás előtt a földbe!

Csodálkozol majd, hogy a paradicsomod milyen nagyra nőtt és  milyen finom lett! Hatalmas, lédús, telt és édes terméseid nőnek majd. Ehhez azonban már a kerti szezon elején gondoskodnod kell a helyes palántázásról. Használd ezt a 6 csodaszert!

2017-ben így lesz szuper paradicsomod!
Fotó: Pinterest

1. Szódabikarbóna

2017-ben így lesz szuper paradicsomod! 1
Fotó: Pinterest

Egyszerűen szórd meg kevés szódabikarbónával a növény tövét, ha még édesebb paradicsomot szeretnél. A szódabikarbóna így bejuthat a talajba és csökkentheti annak savasságát.

2. Halfej

2017-ben így lesz szuper paradicsomod! 2
Fotó: Pinterest

A halfej valóban természetes trágya. Bomlása során nitrogén, kálium és nyomelemek – foszfor és kalcium – szabadulnak fel, amelyek serkentik a paradicsom növekedését. Temesd minél mélyebbre, legalább egy 20 cm mélyre a hal fejét!

3. Aszpirin

2017-ben így lesz szuper paradicsomod! 3
Fotó: Pinterest

Dobj két-három Aszpirin tablettát a lyukba egészben vagy őrölve, hogy erősítsék a növény immunitását. Az is jót tesz, ha meghinted vele a palántáidat.

4. Tojáshéj

2017-ben így lesz szuper paradicsomod! 4
Fotó: Pinterest

A tojáshéj fokozza a talaj kalciumtartalmát, ami a növény növekedéséhez szükséges. Mindegy, hogy kertbe vagy tartóba ülteted növényeidet, a palántázás előtt használj tojáshéjat.

5. Epsom só

2017-ben így lesz szuper paradicsomod! 5
Fotó: Pinterest

A paradicsomok gyakran szenvednek magnéziumhiányban, ezért jó ötlet, hogy egy-két evőkanál Epsom sót rakj a palántázáskor az ültetési lyuk aljára. Majd vékony rétegben fedj rá földet, győződj meg róla, hogy a gyökerek ne érjenek a sóhoz. A paradicsompalántáid csodálatosan növekednek majd.

6. Kávézacc

2017-ben így lesz szuper paradicsomod! 6
Fotó: Pinterest

A kávézaccot szórd a palántázó lyukba! Javítja a talaj összetételét. Kitűnő tápanyagforrás és mint mulcsot alkalmazhatod.  Segítségével a tápanyagok lassan jutnak el a növénybe és sokáig rendelkezésére állnak majd.

Néhány hónap múlva gyönyörű paradicsomaid lesznek!

2017-ben így lesz szuper paradicsomod! 7
Fotó: Pinterest

Forrás: Ripost

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem