27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Titanic dúsgazdag utasai közé tartoztak, ám emberségből másnak adták át a helyüket a mentőcsónakban. New York híres szerelmes párja együtt temetkezett a hullámsírba – ez az érzelmes történet most róluk szól.

“Isidor, melletted a helyem. Veled éltem le az életem. Ahová mész, én is oda megyek. Szeretlek, és ha kell, veled halok.” – mondta férjének odaadó szeretettel Ida Straus. Az idős pár diskurzusa mindössze néhány másodperces jelenet a Titanic című filmben, amikor mindenki a mentőcsónak felé rohan, csak ők döntenek a maradás mellett, hogy helyettük inkább a gyerekeket és a nőket mentsék. Aztán a kabinjukban fekve, egymást átölelve várják a halált – legalábbis a filmben.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére

Ők nem kitalált, hanem valós személyek. A 67 éves Isidor Straus és 62 éves felesége a new yorki Macy’s Nagyáruház társtulajdonosai és éppen a Titanic-on utaztak haza New Yorkba, miután a téli hónapokat Dél-Franciaországban töltötték.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére 1

A német származású Straus család a 19. század közepén vándorolt ki New Yorkba, ahol Isidor kereskedőként egyre magasabbra jutott a társadalmi ranglétrán. Nemcsak társtulajdonosa volt testvérével a világhírű Macy’s nagyáruháznak, de befolyásos képviselőként is hírnevet szerzett magának. Isidornak azonban nem a pénz és a hatalom volt a szenvedélye, hanem a felesége.

26 éves volt, amikor egy társaságban megismerkedett az akkor 22 éves Idával és hamarosan  összeházasodtak.  A krónikák szerint házasságuk igazi szerelmi történet volt. Egy napon volt a születésnapjuk, amit minden évben megünnepeltek. Szinte mindig együtt voltak és a hosszú évek alatt már ismerték egymás gondolatait. Ha Isidor üzleti úton járt, mindennap hosszú levelet írtak egymásnak. Hét gyermeküket nagy szeretettel nevelték. Mindezt megerősítette Ida szobalánya, Ellen Bird is, aki túlélte a katasztrófát és New Yorkba érve adta tovább Isidor és Ida végtelen szerelmének krónikáját.

A jégheggyel való ütközéskor Isidor – igazi úriemberként – nem menekült el a süllyedő hajóról. Ahhoz azonban ragaszkodott, hogy felesége azonnal beszálljon a mentőcsónakba. Ida azonban maradt. A fedélzeten állva várták be végzetüket.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére 3

Isidor holttestét a mentőalakulatok megtalálták és elszállították New Yorkba, ahol a bronxi Woodlawn temetőben helyezték örök nyugalomra. Felesége teste sosem került elő. A kegyetlen Atlanti-óceán örökre elválasztotta őket egymástól. A Straus házaspár emlékét New Yorkban a Macy’s áruház 34. utcai bejáratánál emléktábla őrzi.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Segítség! A barátnőm azt hiszi, ahányszor maszturbál, meghal egy kiscica (18+)

Beteges nézetekkel tömték tele a lány fejét, aki ezért szorong párjának érintésétől. Egy Daily Star-olvasó bizarr történettel és problémával fordult...

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...
facebook