16.6 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Titanic dúsgazdag utasai közé tartoztak, ám emberségből másnak adták át a helyüket a mentőcsónakban. New York híres szerelmes párja együtt temetkezett a hullámsírba – ez az érzelmes történet most róluk szól.

“Isidor, melletted a helyem. Veled éltem le az életem. Ahová mész, én is oda megyek. Szeretlek, és ha kell, veled halok.” – mondta férjének odaadó szeretettel Ida Straus. Az idős pár diskurzusa mindössze néhány másodperces jelenet a Titanic című filmben, amikor mindenki a mentőcsónak felé rohan, csak ők döntenek a maradás mellett, hogy helyettük inkább a gyerekeket és a nőket mentsék. Aztán a kabinjukban fekve, egymást átölelve várják a halált – legalábbis a filmben.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére

Ők nem kitalált, hanem valós személyek. A 67 éves Isidor Straus és 62 éves felesége a new yorki Macy’s Nagyáruház társtulajdonosai és éppen a Titanic-on utaztak haza New Yorkba, miután a téli hónapokat Dél-Franciaországban töltötték.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére 1

A német származású Straus család a 19. század közepén vándorolt ki New Yorkba, ahol Isidor kereskedőként egyre magasabbra jutott a társadalmi ranglétrán. Nemcsak társtulajdonosa volt testvérével a világhírű Macy’s nagyáruháznak, de befolyásos képviselőként is hírnevet szerzett magának. Isidornak azonban nem a pénz és a hatalom volt a szenvedélye, hanem a felesége.

26 éves volt, amikor egy társaságban megismerkedett az akkor 22 éves Idával és hamarosan  összeházasodtak.  A krónikák szerint házasságuk igazi szerelmi történet volt. Egy napon volt a születésnapjuk, amit minden évben megünnepeltek. Szinte mindig együtt voltak és a hosszú évek alatt már ismerték egymás gondolatait. Ha Isidor üzleti úton járt, mindennap hosszú levelet írtak egymásnak. Hét gyermeküket nagy szeretettel nevelték. Mindezt megerősítette Ida szobalánya, Ellen Bird is, aki túlélte a katasztrófát és New Yorkba érve adta tovább Isidor és Ida végtelen szerelmének krónikáját.

A jégheggyel való ütközéskor Isidor – igazi úriemberként – nem menekült el a süllyedő hajóról. Ahhoz azonban ragaszkodott, hogy felesége azonnal beszálljon a mentőcsónakba. Ida azonban maradt. A fedélzeten állva várták be végzetüket.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére 3

Isidor holttestét a mentőalakulatok megtalálták és elszállították New Yorkba, ahol a bronxi Woodlawn temetőben helyezték örök nyugalomra. Felesége teste sosem került elő. A kegyetlen Atlanti-óceán örökre elválasztotta őket egymástól. A Straus házaspár emlékét New Yorkban a Macy’s áruház 34. utcai bejáratánál emléktábla őrzi.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Villanyoszlopra csavarodott fel egy 18 éves sofőr autója Kaposváron, többen megsérültek

Baleset történt Kaposváron, ahogy egy autó villanyoszlopnak ütközött. Négy embert kórházba kellett vinni. A Baleset-info úgy tudja, 2022. május 15-én 20...

Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is – írta...

Szavazz a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárásáról!

Bizonyára Te is értesültél róla, hogy a Főváros vezetése 2023-tól a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd...

Pattognak a horvátok, sértegetik Orbán Viktor Miniszterelnökünket a “tengeres” kijelentése kapcsán, pedig aztán, ha valaki tudja, hogy volt tengerünk, akkor azt Orbán Viktor tudja!...

Akkor nézzük, hogy volt-e három tengere Magyarországnak! Az egészséges magyar nemzeti öntudat nincs rászorulva arra, hogy a történelmi múltat...