7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

2 évig nem virágzott az orchideám, majd ezzel a módszerrel újraélesztettem! Így néz ki most!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az orchidea egy elég kényes növény, amiről sokan úgy gondolják, hogy csak különös szakértelemmel és szerekkel lehet szép növénnyé nevelni őket.

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy ez így van, ugyanis néhány házi praktikát ha bevetünk az orchideánál, akkor nagyon rövid időn belül óriási változásokat érhetünk el.

“Ez az orchideám már két éve nem akart virágozni. Egy világos szobában élt. Biztos vagyok benne, hogy nem volt elég meleg, ezért nem hozott virágot.

Nemrég átköltöztettem az étkezőbe, ahol egész évben 20-25 fok között van a hőmérséklet. Itt is megkapja  a megfelelő fénymennyiséget (déli fekvés), de most már biztosan tudom, hogy a hűvösebb miatt nem virágzott.

És reményeim valóra váltak. Két kicsi virágos szárkezdeménnyel hálálta meg, hogy rájöttem, jobb körülményekre vágyik.

Általában hetente öntözöm (kánikulában esetleg többször), és táljában sosem marad víz. Locsolás után úgy 15 perccel kiöntöm alóla a megmaradt vizet. Ez kulcsfontosságú, ugyanis így nem rothadhat el gyökere. A léggyökereinek is sok helye van, ez is egyik fontos dolog ahhoz, hogy orchideád kiválóan érezze magát. Néha buborékmenetes ásványvíz is jár orchideáimnak. Igazán jót tesz nekik.

Nemrég hozzám került lepke orchideám sem szerette helyét.

A legkisebb bimbókat elszárította, ebből tudtam, hogy cselekednem kell. A kevés fényre gyanakodtam. Kiraktam az ablakba hasonló körülmények közé, mint ahol a fehér lepke orchideám hónapok óta virágzik. Most pár hét után úgy tűnik jól gondolkodtam. A szépséges lila virág kezdi bimbóit nyitogatni.

Szóval a lepke orchideának kulcsfontosságú az élőhely megválasztása.

A meleg, világos- de nem tűző napos – hely az ami orchideádnak jó lehet. Amikor elfárad orchideád és elvirágozik, akkor sok esetben hoz oldalsó virágszárakat. Elképzelhető, hogy ezeken kisebb virágok lesznek, de ez nem lehet gond, bátran hagyd meg ezeket a szárkezdeményeket! Ám ha teljesen elszárítja virágszárát érdemes visszavágni, hiszen a pihenőidő után, így nagyobb eséllyel hoz új hajtásokat.

Persze, hogy ez a fő cél, hiszen nincs nagyobb öröm, mint amikor kedvenc virágod jól érzi magát és rengeteg szépsége orchideával hálálja meg gondoskodásodat!”

Forrás: tudásfája.com

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...