16.9 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

1958-ban Mao Ce-tung úgy döntött, hogy kivégzi az összes verebet. Több millió ember halt meg emiatt..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A történelem során az ember több felelőtlen döntéssel avatkozott be a természet rendjébe, ezáltal hozzájárulva az ökológiai katasztrófák kialakulásához.

Ilyen eset volt az, mikor Mao Ce-tung 1958-ban elrendelte az összes veréb kiirtását!

Mao Ce-tung (1893.december 26. – 1976.szeptember 9.) az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező kínai forradalmár, a Kínai Kommunista Párt vezetője volt.

Uralkodása alatt több tízmillió ember vesztette életét.

1958-ban azt is elrendelte a Kínai Köztársaság vezetője, hogy az összes verebet ki kell végezni, mivel túl sok gabonát esznek. Úgy gondolta, hogy a verebek akadályozzák az állami gazdaság fejlődését.

Valójában a verebek kiirtása okozta a katasztrófát

Az 1958 utáni három évben 45 millió ember halt éhen a természeti katasztrófák és az állami terror következtében. Amikor a kommunisták átvették az uralmat Kínában borzasztó egészségügyi állapotok uralkodtak, mindenütt pusztított a TBC, a kolera, a malária, a himlő.

Mao Ce-tung kampányokat indított a kedvezőbb életmód támogatása érdekében, 300 millió ember kapott védőoltást, és nagy beruházásokat fektetett az ivóvízbe és az egészségügybe. Majd nem sokkal később meghirdette “A négy kártevő elleni hadjáratot”, amely keretén belül ki kellett irtani minden szúnyogot, patkányt, legyet és verebet.

A verebek kiirtásához az emberek segítségét kérte, hiszen nem kis feladat volt teljesíteni az elvárást. Egy bizonyos zajkeltő eszköz segítségével nem szabadott hagyni, hogy a verebek leszálljanak pihenni, így gyakorlatilag a fáradtságba és az állandó szárnycsapkodásba haltak bele.

A becslések szerint kb. 600 millió verébből 100 milliót sikerült elpusztítani. Ez pedig egy igazi katasztrófát vont maga után, hiszen a következő években a növényeket érintő kártevők száma jelentősen megnövekedett.

Nagyon sok növényi kultúra pusztulását okozta az, hogy a kártevő rovarokat és bogarakat nem volt ami megegye.

Egyes területeken a gabonatermesztés jelentősen visszaesett, és az éhínség következtében megközelítőleg 78 millió ember halt meg.

A tragédia következtében sajnos még a kannibalizmus sem állt távol az emberektől. Éppen ezért Mao Ce-tung úgy döntött, hogy le kell állítani a verebek elleni hadjáratot. Harcolni akart a természet ellen, de a természet végül ellene fordult!

twice

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Gyógynövények szembetegségekre: ezeket ajánlja a bükki füvesember

Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert kérdeztük a szemet erősítő és a szembetegségekre bevált gyógynövényekről. A népgyógyászat a fáradt,...

Panasz a Facebookon: rosszul parkolt a mentőautó – itt az OMSZ válasza

Azt írják, a sofőr úgy járt el, ahogy kell. A Facebookon tette valaki szóvá vizsgálatot követelve és egy fotót...

A Kaukázusi Medvetalp veszélyes, olvasd el az anyuka írását, hogy gyermeke hogyan sérült meg tőle!

Egy kis figyelemfelhívás! Legfőképpen kisgyermekes szülőknek!   Ha kirándulást tervezel a szabadba legyen az akár erdő akár mező vagy bokrosabb...

Egy vétlen tanárnő is meghalt a Borsod megyei tragédiában.. – videó

Ketten meghaltak, amikor egymásnak csapódott két autó Szikszó és Onga között. A TV2 Tények úgy tudja, az egyik sofőr szabálytalanul előzött,...