10.9 C
Budapest
2023. március. 26. vasárnap

168 óra – túl a határon

Dátum:

Megosztás:

Féligazságok, csúsztatások, tévedések a hetilap cikkében.

Szombat Online

A 168 óra című hetilap 2018. augusztus 23-ai számában a rendőrök túlóráiról közöl cikket, ami nyomokban valóságelemeket is tartalmaz. A tárgyi tévedésektől hemzsegő, hamis következtetéseket levonó írás nagy része azonban névtelenségbe burkolózó forrásokra, illetve évekkel korábban leszerelt rendőrök vízióira hivatkozva igyekszik aláásni a rendőrség működésébe vetett közbizalmat.

Megbízható források felhasználásával, minimális utánajárással a szerző tudhatta volna például, hogy a 72 óra pihenő nem 12, hanem 24 óra szolgálat után jár. Vagy nem állította volna az országos rendőrfőkapitányról, hogy nem közrendvédelmi vezető, mert nyomozó volt. Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy életrajza az ORFK honlapján is elérhető: 28 éves rendőri pályafutásának első három évében volt nyomozó, majd folyamatosan közrendvédelmi területen szolgált – ebből nyolc éven keresztül a Készenléti Rendőrség élén.

Az írás a túlórák elrendelésének indokát is megkérdőjelezi. A szerző nem érti, hogy mikor írja elő a törvény a rendőri fellépést, vagy miért van szükség jelentős rendőri erőre a közrend biztosításához, amikor például több száz futballszurkoló járja a várost.

A szerző azt állítja, hogy feltett kérdéseire lapzártáig nem kapott választ az Országos Rendőr-főkapitányságtól. A valóságban a több évre visszamenő statisztikai adatokat tartalmazó választ a lap megjelenése előtt két nappal, augusztus 21-én 12 óra 36 perckor megkapta.

A magyar rendőrség a cikk állításaival szemben továbbra is maradéktalanul ellátja az Alaptörvényben foglalt feladatait, fellép a bűncselekményekkel szemben, szavatolja az ország közrendjét, közbiztonságát és az államhatár rendjének védelmét. Teszi mindezt a hatályos jogszabályokban meghatározottak szerint. A javuló közbiztonság, a csökkenő bűncselekményszám és a lakossági visszajelzések a rendőrség munkáját igazolják, nem a 168 óra vízióit.

Forrás: police.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tragédia Angyalföldön: álmában gyújtották fel a 20 éves férfit

Megdöbbentő részletekről számolt be egy szemtanú. A tűzoltók adták át a mentősöknek azt az összeégett 20 éves férfit, aki...

Van élet a halál után? A halálból visszajött emberek mesélnek, milyen a túlvilág

A halálból visszatért emberek mesélik el tapasztalataikat. Fény egy sötét alagút végén, szeretteink hangja, angyalok kórusa. Még az átkozottak...

Sarkvidéki hideg jön, elfagyhat a termés

Akár 15 fokot is csökkenhet a hőmérséklet. Sarkvidéki hideg érkezik a jövő héten, akár 15 fokot is csökkenhet a...

Itt a bejelentés a drámai mozgósításról

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az orosz hadsereg létszámának 1,5 millió főre való növelését szorgalmazza. A politikus...