24.5 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeFőhírekBelföldi hírek1500 adag ételt osztottak ki a Blaha Lujza téren

1500 adag ételt osztottak ki a Blaha Lujza téren

2015 04 04 184226
Forrás: Duna Híradó | 2015. 04. 04. 18:15:32

1500 adag meleg ebédet és ugyanennyi tartós élelmiszercsomagot oszt szét a rászoruló családok között a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a budapesti Blaha Lujza téren. Az ételosztásban részt vettek az Európai Bizottság által támogatott Pizza Effect gasztronómiai program táplálkozási szakemberei is.

Az önkéntesek összesen 1500 tál meleg ételt és ugyanennyi tartós élelmiszerekből álló csomagot osztottak ki. A szakácsok hús, hal és tojásmentes alapanyagokból főztek, a csomagokat pedig magas tápértékű, hosszan eltartható élelmiszerekből állították össze.

Fodor Kata, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének sajtóreferense elmondta: nagyon tápláló az étel, amelyet gyakran hüvelyesekből és gabonafélékből készítenek el.

Az asztalok mögé beálltak az Európai Bizottság által támogatott Pizza Effect gasztronómiai program táplálkozási szakemberei is.

„Önkénteseink között is számtalan hátrányos helyzetű, kirekesztettségben élő személy van, akinek ezek az ételosztások az év csúcspontját jelentik. Hiszen ezeken az alkalmakon ők is megélhetik azt, hogy fontos részei a társadalomnak, hogy ők is tudnak adni valamit az embertársaiknak. És azt gondolom, hogy ez önmagában is egy gyógyító erő, egyfajta integráló erő tud lenni” – mondta Simon Viola, az Ételt az Életért Alapítvány projektvezetője.

Legközelebb húsvét vasárnap, Debrecenben lát vendégül háromszáz rászorulót a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work