10.9 C
Budapest
2024. február. 26. hétfő

100 éve született Benny Hill – A nagy nevettető fukar magányban élte a mindennapjait

Dátum:

Megosztás:

Bohócsaládból származott, a második világháborúban is szolgált, 21 millión nézték egyszerre a műsorát, és jobb híján hétfelé osztották az örökségét. 100 éve született a brit komikussztár Benny Hill, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

Az igaz neve Alfred

1904. január 21-én az angliai Southampton városában született Alfred Hawthorn Hill néven. A színpadi nevét a kedvenc humoristája és példaképe, Jack Benny iránti tiszteletből választotta.

Bohóccsaládból származott

A nagyapja hivatásos cirkuszi bohócként dolgozott, és az apja is követte ezen a pályán egy ideig, később pedig orvosi eszközöket áruló boltot üzemeltetett. A kis Benny Hillt a nagyapja ismertette meg a cirkusz és a burleszk világával, amikor magával vitte a munkahelyére.

Szolgált a második világháborúban

1942-ben bevonult katonai szolgálatra, és szerelőnek képezték ki. A normandiai partraszállás után az ő egységét is átdobták Franciaországba, ahol szerelőként, sofőrként, és keresőfény kezelőként teljesített szolgálatot a háború végéig.

Szolgált a második világháborúban Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Criterion Films/Criterion Films

Tejesemberként és dobosként is dolgozott

A tanulmányai befejezése után bolti eladó lett Soauthamptonban, majd tejesemberként, sofőrként, hídkezelőként és dobosként is dolgozott, mielőtt csatlakozott volna egy utazó revütársulathoz, először csak asszisztensként. Egy betegség miatti beugrás révén került először színpadra, ahol hamar megmutatkozott a komikusi tehetsége.

44 éven át ment a műsora

Londonba költözve először színpadi szórakoztatásból próbált megélni, majd rádióban aratott mérsékelt sikereket, de az igazán neki való helyet az ekkor még újdonságnak számító tévében találta meg. Az 1949-es Hi There című műsor révén lett ismert, majd 1955-ben elindult a Benny Hill Show, és egészen 1989-ig folyamatosan futott.

Az 1980-as években lett világsztár

A Benny Hill Show-t 1979-ben mutatták be az Egyesült Államokban, és ott is hatalmas sikert aratott, igazi világsztárrá téve a komikust. Összesen 109 ország televíziójában vetítették a humoros jeleneteit, számos díjat nyert vele, a csúcson pedig egyszerre 21 millióan nézték egyetlen adását.

Videó

Magányosan élt

Sosem nősült meg, és sosem született gyereke, de még csak párkapcsolatáról sem tudott senki. Az ezzel kapcsolatos véleménye így hangzott: „Miért nősülnék meg? Az olyan lenne, mint felgyújtani egy házat azért, hogy egy pirítóshoz készítsek. És miért vennék meg egy könyvet, amikor olyan jó könyvtár van a városban?” A képet árnyalja, hogy utólag kiderült róla: két nő kezét is megkérte élete során, de mindketten nemet mondtak neki.

Sosem vett lakást vagy autót

Híresen fukar volt, aki sajnálta a pénzt minden általa feleslegesnek tartott dologra. Így aztán sosem vett házat vagy autót, ugyanabban a kétszobás, szerény lakásban élt évtizedeken át, saját maga vásárolt be a boltban a legolcsóbb termékekből, és mindig inkább gyalogolt, mint hogy taxit hívott volna.

Két nap után találták meg a holttestét

A túlsúlya miatt idősebb korában sok egészségügyi problémával küzdött, szív- és veseműtétre is szüksége lett volna, de mindegyiket elutasította. 68 éves korában szívroham következtében hunyt el az otthonában, tévénézés közben. A producere találta meg a holttestét két nappal később, amikor aggódva bemászott Hill lakásába.

Benny Hill Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Evening Standard

Jobb híján hétfelé osztották a vagyonát

Életében csak egyszer írt végrendeletet, amiben minden vagyonát a szüleire hagyta. Ők azonban már nem éltek Hill halálakor, ahogy az örökségi jog szerint következő testvérei sem. Így végül hétfelé osztották el a vagyonát a különféle unokaöccsei és unokahúgai között, akikkel amúgy életében nem igazán tartotta a kapcsolatot.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Óriási tűz Budapesten, rohantak a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók – 15 embert kellett menekíteni..

Tűz volt egy társasházi lakásban Budapest III. kerületében, a Hévízi úton. Az első emeleti lakás nappalijában öt négyzetméteren berendezési tárgyak...

Orosz drón üldözte a német külügyminisztert – videók

Annalena Baerbock német külügyminiszter az orosz–ukrán háború második évfordulóján Ukrajnába látogatott. Odesszában további német támogatást ígért ukrán kollégájának....

Vérfürdő Bécsben: öt nőt öltek meg (18+)

Pénteken összesen öt erőszakos halált halt nő holttestére bukkant a rendőrség Bécsben két helyszínen. Egy 51 éves nő és...

Váratlan fordulat: eldőlhet a háború

A Bloomberg arról ír, hogy szakadás történt Európában, mivel a nyugati országok továbbra is korlátlanul támogatnák Ukrajnát, miközben...