35 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

10 titok a repülőútról, amelyekről a legtöbb utas nem tud

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Biztosan sokan közületek utaztak már repülővel. Minden felszállás előtt kapnak az utasok ilyen – olyan utasításokat vagy esetleg látnak olyan dolgokat, amiket nem értenek. Ma szeretnénk megismertetni veletek a repülőutak titkos fortélyait.

 1. A mosdó ajtaján lévő zár

Ne higgyetek a filmekben játszódó jeleneteknek, ahol a kétségbeesett légiutaskísérők kopogtatnak a toalett ajtaján, ha az utas hosszabb ideje bent van. Tulajdonképpen a mosdó ajtaját ki lehet nyitni kívülről és a légiutaskísérők ezt nagyon jól tudják. A titkos zár általában a “Toalett” felirat alatt található, elég ha felfelé emeljük és megmozgatjuk a kis nyelvet ami ott található, máris kinyílik az ajtó. Ezt a módszert akkor használják, ha valaki rosszul lesz a mosdóban és nem tud kijönni.

2. Miért kell kikapcsolni a telefonokat

Biztosan tudjátok, hogy mielőtt csörög a telefonotok egy specifikus zaj hallatszik pár másodpercig. Ez a zaj megzavarhatja a pilótát abban, hogy egy fontos információt észleljen. Elvileg nem veszélyes a bekapcsolt telefon a repülőgépre nézve, de a biztonság kedvéért ki kell kapcsolni, vagy repülőgép üzemmódra kell állítani.

3. Az árnyékolók és az asztalok

Miért kell felhúzni az árnyékolót és miért nem szabad kinyitni az asztalt felszálláskor vagy leszálláskor? Az asztalokat azért nem lehet használni fel és leszállás közben, mert egy hirtelen fékezés közben az utasok beüthetik magukat, az asztalba, ha az éppen használatban van. A felhúzott árnyékoló az utaskísérők számára fontos, hogy könnyebben tudjanak tájékozódni ha az utastér megtelik füsttel.

4. Könyöktartó

Ha szeretnétek felemelni a könyöktartót a turistaosztályon, akkor tudnotok kell erről a trükkről. Az ülések karfáját fel lehet emelni, ha megnyomjuk azt a kis gombot, amely a karfa középpontján található egy elrejtett mélyedésben.

5. A repülő szárnya

Ne ijedjetek meg ha repülés közben azt veszítek észre, hogy a repülő szárnya le – fel mozog. Ez normális dolog, mert a repülő szárnya nem csak nagyon erős, de nagyon flexibilis is.

6. Turbulencia

A turbulencia egy kellemetlen dolog és a legtöbben pánikba is esnek, ha ezt érzékelik. A repülőgép csak néhány centimétert leng ki, de a mi szervezetünk ezt másképp érzékeli. Erős turbulencia szerencsére ez csak ritkán fordul elő. Ha mégis előfordul, akkor az ételhordó asztalkák ide – oda sétálnak a repülő fedélzetén. Azok a személyek akik a repülőgép szárnya melletti üléseken ülnek, keveset éreznek ebből a rázkódásból.

7. Az étel

A repülőn az ételadagok kis mennyiségűek, ezért előfordul, hogy néhány utas nem lakik jól. Sok utas nem tudja, hogy még kérhet ételt, ha nem lakott jól, mert az ellátás úgy van megszervezve, hogy 10 – 15 adag étellel mindig több van a fedélzeten.

8. Kávé

A repülőgépen nem érdemes kávét inni, mert a vízminőség javítása érdekében különböző fertőtlenítő anyagokat használnak, ezért sokak szerint nem a legjobb a kávé minősége.

9. Az oxigénmaszk

Ha a repülőút közben fel kell vennünk az oxigénmaszkot, ne essünk kétségbe, nagyjából 15 percre elegendő minden utas számára az oxigén. Ennyi idő épp elegendő ahhoz, hogy a pilóta olyan alacsony szintre vigye a gépet, ahol már nem szükséges az oxigénmaszk használata. Jegyezték meg, az oxigénmaszkot 10 – 15 másodperc alatt fel kell venni, különben elveszíthetitek az eszméleteteket.

10. A bőröndök lakatja

A legtöbb esetben a bőröndök lakatja hasznavehetetlen. Ha szükséges a repülőtér dolgozói könnyen ki tudják nyitni. A bőrönd cipzárját is ki tudják nyitni, egy golyóstoll segítségével és vissza is tudják zárni. A biztonsági előírások miatt előfordulhat, hogy a reptér dolgozóinak ki kell nyitniuk a csomagokat.

Kellemes utazást kívánunk mindenkinek!

 

forrás

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...

Földön, tengeren, levegőben, mindenhol ott lesznek a NATO katonái: Amerika jelentősen növeli a jelenlétét Európában

Az Egyesült Államok jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a NATO...

A csatornában akadtak rá a nyolc napja eltűnt német kisfiúra

Életben, és a körülményekhez képest jól van az a nyolcéves kisfiú, aki június 17-én nyomtalanul tűnt el Oldenburgban,...