-0.5 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

10 megdöbbentő tény, amit nem tudtál az emberi testről! A 6-ostól te is eldobod majd az agyad!

Dátum:

Megosztás:

Habár sok szó esik a mesterséges intelligenciáról és a modern technológiáról, még mindig úgy gondoljuk, hogy az emberi test a bolygónk legpompásabb természetes rendszere. Bemutatunk néhány dolgot, amit eddig nem tudtál a testedről. Összehasonlítunk bizonyos emberi adottságokat a mai modern technológiákkal.

1. Pixelek

Természetesen tudományos megközelítésből az emberi szem és egy digitális fényképezőgép összehasonlítása nem túl helyes, de ha ettől elvonatkoztatunk, akkor nagyjából 126 megapixelesnek mondhatjuk a szemünket, amíg egy telefon kamerája átlagosan 12 Mp.

2. Egy 1 másodperces felvétel mérete

A szemünk 1 másodpercnyi felvétele nagyjából 21,45 GB méretű lenne, amíg egy 1 másodperces iPhone videó csak 375 MB.

3. Memória

Az agynak megközelítőleg 100 milliárd neuronja van, amelyek mindegyike mintegy 1000 lehetséges szinapszist (összeköttetést) hoz létre az adatok tárolására. Ha mindezt sokszorosítjuk, akkor kiderül, hogy az agy elméletileg 100 TB-nyi információt tartalmaz. Összehasonlításképpen, a világ egyik legerősebb szuperszámítógépének, a “Titan”-nak, összesen 710 TB-os a memóriája.

4. Adattartalom

A Veritasium nevű tudományos csatorna szerint 2020-ra az emberiség összes tárolt információjának mennyisége eléri majd a 40 ZB-ot. Összehasonlításképpen az emberi test 60 ZB-nyi adatot tartalmaz.

5. DNS

Egy ember genetikai információja csak 1,5 GB-nyi memóriát foglalna le, éppúgy, mint az iOS 10 operációs rendszer.

6. Az agy sebessége

A másodpercenként 100 000 kémiai reakció következik be az agyban, ami azt jelenti, hogy sebessége megegyezik a sanghaji maglev vonattal, amely a bolygó egyik leggyorsabb vonata és könnyedén eléri a 430 km/h sebességet.

7. Az agy működése

Az a tény, hogy az emberek csak az agyuk 10% -át használják, mítosz. Az agy annyi erőforrást használ, amennyit egy adott pillanatban igényel. Összehasonlítva a rádióval: egy időben csak egy hullámot hallgatunk, bár nagyjából 100 csatorna áll rendelkezésre.

8. Agyi teljesítmény

Az agynak (nagyjából 20 W) megfelelő teljesítmény eléréséhez egy szuperszámítógépre lenne szükségünk, amely körülbelül 1,4 MW-ot, vagyis 70.000-szer több áramot fogyaszt.

9. Produktivitás hibásan

Ami a legfontosabb, hogy az agy és az emberi test egésze egy csodálatos regenerációs képességgel bír, amely komoly károk után is működőképes maradhat és felépülhet. Ezzel a tulajdonsággal önmagában a világ legerősebb szerkentyűje sem büszkélkedhet.

10. Köldök

Egy extra érdekesség a köldökünkről, amelyből kétféle létezik. A kifelé és a befelé forduló. Tudtad, hogy az emberek mindössze 1%-ának van kifelé forduló köldöke? Habár ez nagyon menő, de annak ellenére, hogy higiéniai szempontból kedvezőbb, a befelé fordulót vonzóbbnak találják.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio; Jonah Hill; Matthew McConaughey; Margot Robbie; – A Wall Street farkasa – videó (18+)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is...

Szijjártó Péter: Magyarország és Lengyelország nemet mondott az európai földgázrendeletre

Az uniós tagállamok arról szavaztak, hogy meghosszabbítsák-e azt a rendeletet, amely előírná az EU-n belül a földgázfelhasználás csökkentését. Korábban...

Bejelentés: hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében

Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak...

Új helyen bukkant fel és rekorder lett M237, a vándorló farkas – itt a teljes útvonala

Immáron a legnagyobb távolságot dokumentáltan megtevő farkas Európában az a példány, mely tavaly nyáron Svájcból indult, a napokban...