Home Tudástár Technika, kommunikáció 10 Google-app, amiről eddig nem tudtál!

10 Google-app, amiről eddig nem tudtál!

0

El­kép­zel­he­tet­le­nül sok min­denre meg­kap­hat­juk a vá­laszt a Go­ogle se­gít­sé­gé­vel. Em­be­rek mil­liói hasz­nál­ják min­den­nap, de na­gyon ke­ve­sen tud­ják, mire is képes!

Google Translate alkalmazás

Az utazás szerelmeseinek elengedhetetlen eszköze. Egy idegen nyelvű étlap, közlekedési tábla, használati utasítás, vagy élelmiszercímke lefordítását könnyíti meg. Olyannyira, hogy a mobil kameráját csak rá kell irányítani a lefordítani kívánt szövegre! És internetkapcsolatra sincs szükség a művelethez!A nyomtatott szöveg fordítása jelenleg 27 nyelven működik, de nem csak erre alkalmas ez az applikáció! 32 nyelven valós idejű, „szóbeli fordításra” is képes. Begépeljük azt, amit „mondani” szeretnénk, és a telefonunk felolvassa azt a kiválasztott nyelven.

10 Google-app, amiről eddig nem tudtál!

Gmailify

Ez egy úgynevezett gyűjtő postaláda. Összekapcsolja és megvédi a különböző szolgáltatónál regisztrált elektronikus levelezési címeinket. Köztudott, hogy a Gmailnek van a leghatékonyabb kéretlenlevél-szűrő rendszere, egyéb más hasznos funkciók mellett. Eddig ezeket csak úgy használhattuk ki, ha csináltunk egy Gmailes levelezési címet. Erre többé már nincs szükség! Sőt, a meglévő levelezési címeinket is megtarthatjuk, legyen az Outlook, vagy akár Hotmail. Nincs más dolgunk, mint megnyitni az alkalmazást, és bejelentkezni a fiókjainkba.

Google Scholar

Ez egy speciális keresőmotor, ahol szakirodalmak, tankönyvek, szakdolgozatok, folyóiratok anyagai között keresgélhetünk. Diákoknak kifejezetten hasznos oldal!

Google Keep

Színes, fényes jegyzeteket hozhatunk létre, amiket beidőzíthetünk, elmenthetünk a Drive-ba, és még számtalan módon formázhatjuk az egyedi ”post.it-eket”!

Google Sky

Mintha a legerősebb távcsővel vizsgálnánk az eget! Értesülhetünk a legújabb csillagászati felfedezésekről és szó szerint átsétálhatunk például a Tejútrendszeren. Meglátogathatjuk a Marsot és a Holdat is, és rákereshetünk a csillagokra!

Google Fonts

Betűtípuskereső például esküvői meghívókhoz, vagy tetováláshoz.

Google Art Project

A műkedvelők applikációja! Festményeket, gyűjteményeket vizsgálhatunk, mintha egy óriási képeskönyvet lapozgatnánk!

Google Trends

Az aktuálisan legnépszerűbb Youtube-videókat vagy cikkeket, honlapokat listázza nekünk a kattintásszámok alapján! Saját témakört is beírhatunk, főzés előtt például érdemes lehet rákeresni a legnépszerűbb receptekre!

Google Hangkereső

A Shazamhoz hasonló hangfelismerő applikáció.

A Build with Chrome

A Lego szerelmeseinek! Kedvünkre építkezhetünk, teljesen ingyen!

Forrás: Ripost

Exit mobile version
Megszakítás