11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

10-ből 9 autós belefut: több százezer forintot kell fizetniük

Dátum:

Megosztás:

Egy vezetési szakértő hat olyan hibát tárt fel, amelyek károsíthatják a kocsit. A javítási költség pedig több százezer forint.

Figyelmeztetést kaptak a járművezetők, hogy kerüljenek néhány különösen rossz vezetési szokást, amelyek költséges javítási munkákat eredményezhetnek.

autósok,bírság
Hat hiba, amelyek károsíthatják a kocsit Fotó: Pexels

Ne pihentesd a kezed a sebességváltón!

Ehhez sokan könnyen hozzászoknak, különösen egy hosszú út során, de károsítja az autó sebességváltóját. Ha a kezedet a sebességváltóra teszed, nyomást gyakorolsz rá, ami kopást okozhat.

Ne válts gyorsan hátramenetbe!

Ha rohansz, akkor se válts hátramenetbe mozgásból, mert súlyosan károsíthatja a sebességváltót. Tolatáskor az autónak teljesen le kell állnia, különben a sebességváltó kopását okozhatja, ami költséges.

A legfrissebb hírek itt!

Figyelj a megfelelő sebességfokozatra!

A rossz sebességfokozatban való vezetés egyáltalán nem tesz jót az autónak, de sokan mégis megteszik. Ha a sebességhez képest túl alacsony fokozatban van az váltó, vagy fordítva, az megterhelheti a motort, ezért elengedhetetlen a megfelelő fokozatok közötti váltás.

Ne hagyd sebességben az autót a lámpánál!

Kerüld, hogy a piros lámpánál sebességben maradjon az autó, mert ez tönkreteheti a tengelykapcsolót. Bár fárasztónak tűnik, különösen csúcsforgalomban, válts üresbe vagy állítsd le teljesen az autót.

Használj megfelelő üzemanyagot!

Ha az üzemanyagot hagyod kiszáradni az autóban, az az üzemanyag-szivattyú fokozott kopását okozhatja, ami meghibásodáshoz és költséges cseréhez vezethet. Ezenkívül tönkreteheti a motort, és károsíthatja az üzemanyagszűrőt és a katalizátort.

Ne a tengelykapcsolón pihentesd a lábad!

Egyes sofőrök hajlamosak a tengelykapcsolón pihentetni a lábukat, anélkül, hogy tudatában vannak annak, hogy az súrlódást okoz, és végül meghibásodáshoz vezet, amelynek javítása költséges.

The Sun nyomán

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...

Tudtad, hogy a műfű az otthonodat szebbé és gondtalanabbá varázsolja?

A műfű egyre népszerűbb választás a kertekben és teraszokon, és számos előnye van a hagyományos füves területekkel szemben. Nézzük, miért...