12.8 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeÉletmódEgészség - betegség1 evőkanál olívaolaj éhgyomorra életet menthet!

1 evőkanál olívaolaj éhgyomorra életet menthet!

Hippokratész egyszer azt mondta, hogy az egyetlen élelmiszer, amivel a legjobbat cselekedhetünk az egészségünk érdekében, az az olívaolaj. A görögök átlagosan 20 liter olívaolajat fogyasztanak évente, míg más országokban átlagosan 0,5 literre esik ez a mennyiség fejenként.

Az olívaolaj tény, hogy telítetlen zsírokat tartalmaz és a népi gyógyászatban évszázadok óta használják, mint gyógyszer.

Egy amerikai napilap szerint a reggel, éhgyomorra elfogyasztott olívaolaj életet menthet, annyira jótékonyan hat a szervezetre. Lássuk milyen területen fejti ki pozitív hatását!

Segít a rák megelőzésében

Az olívaolaj felgyorsíthatja a rákos sejtek elhalását. Erős antioxidánsként szolgál, ami segít lassítani a tumor növekedését a szervezetben. Úgy tűnik, az olaj képes gátolni bizonyos fehérjéket, amelyek a daganat növekedéséhez szükségesek.

Erősíti az immunrendszert

Mivel erős antioxidáns, így védi az immunrendszert, ezáltal segíti a szervezetet leküzdeni a fertőzéseket.

Védi a szívet

Egy vizsgálat során kiderült, hogy akik rendszeresen fogyasztanak olívaolajat, akár főzés során,41 %-kal alacsonyabb volt a szívbetegségek kockázata, mint azoknak, akik egyáltalán nem használják.

Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát

Egy toxikológiai vizsgálat alapján az olívaolaj gátolja a toxikus fehérjéket, így képes megakadályozni az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

Segít a fogyásban

Az éhgyomorra elfogyasztott olívaolaj már a lenyelést követően gyorsítja a zsír oxidációját, ami azt jelenti, hogy a zsírégetés valóban életbe lép.

Valószínűleg nem mindenki képes éhgyomorra lenyelni egy evőkanál olívaolajat,ezért akik ebben a helyzetben találják magukat, de szeretnének változtatni, azok számára is van megoldás! Készítsük el minden ételünket olívaolajjal és felejtsük el az étolajat. Ezzel nem csak finomabb, kevésbé zsíros ételeket készíthetünk, de hosszabb távon, rendszeresen használva egészségesebbek is lehetünk.

Forrás: tudasfaja.com

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem