Home Szabadidő Programinfó Több mint negyven együttes a Csörge-tavi rockfesztiválon

Több mint negyven együttes a Csörge-tavi rockfesztiválon

hirmagazin 2015 06 14 071802

Szekszárd, 2015. június 14., vasárnap (MTI) – Több mint negyven zenekar lép fel a kedden, Szekszárdon kezdődő, ötnapos Csörge-tavi rockfesztiválon.

Az idén 25 éves fesztivál hagyományaihoz híven a hazai rockzene előadóit, köztük a műfaj nagy öregjeit vonultatja fel – mondta Gyimesi Sándor szervező az MTI-nek.

Az első napon több tribute-együttes játszik: a Heep Freedom a Uriah Heep, az ABCD az AC/DC, a Coda a Led Zeppelin zenéjéből ad ízelítőt, és a kedden fellépő együttesek között lesz a Zorall is. Szerdára rockosabb programot állítottak össze a Kalapáccsal, az Akelával és a punk-rockot játszó Prosecturával.

A szervező szerint csütörtökön az idősebb korosztálynak kedveznek, ezen a napon többek közt a Lord tagjaiból alakult Vida Rock Band, a Beatrice és a Mobilmánia ad koncertet, utóbbi Vikidál Gyulával lép fel.

Pénteken bluesegyüttesek, mások mellett a Tűzkerék és a Takács Tamás Dirty Blues Band játszik, a polulárisabb műfajt a Republic képviseli, szombaton pedig az esti koncertet Deák Bill Gyula, illetve Vörös István és a Prognózis adja.

A határon túli magyar rockot ezúttal Erdélyből a Transylvania Rock Band és a Shadows, Felvidékről a Kerecsen képviseli – mondta Gyimesi Sándor.
A rockmaratont 1991-től kezdve egy évtizeden át rendezték meg a tolnai megyeszékhely mellet lévő Csörge-tónál, 2001-ben a Pécs melletti Malomvölgyi-tónál folytatódott a program, a fesztivál 2014-ben tért vissza eredeti színhelyére. Tavaly – Gyimesi Sándor közlése szerint – mintegy ötezren voltak kíváncsiak a programra, amelyre ezúttal 5500 forintba kerül a hetijegy, a mozgásukban korlátozottaknak és a tíz éven aluli gyerekeknek pedig ingyenes lesz a belépés.

Exit mobile version