Home Életmód Húsvét Húsvétváró közösségformálás Pákozdon – videó, galéria

Húsvétváró közösségformálás Pákozdon – videó, galéria

A legkisebbek legjobb barátja ezen a délutánon egy nagyfülű házinyúl volt Fotó: Tihanyi Tamás

Jócskán túl a csillagászati tavasz első napján a szombati volt az első olyan alkalom, amikor –

még a hidegfront érkezése előtt – valóban szép napsütésben és az évszakhoz méltó, enyhe időben foglalhatták el a pákozdi Kultúra Házát az egymás társaságát keresők.

opera pillanatfelvetel 2024 03 25 020145 www.feol .hu
Fotó: Janicska Judit

Az eseményről készült videó IDE KATTINTVA megtekinthető!

Az évek múlásával egyre többen vannak ilyenek, szépen beérik az a munka, amit Janicska Judit és barátai folytatnak annak érdekében, hogy igazi, egymást tisztelő és kedvelő közösséget faragjanak Pákozdon kicsikből és nagyokból. A szombati nem az első olyan program volt, amit az elmúlt esztendők során megszerveztek a húsvéti ünnepre készülve. A délutánt a bütyköldések kézművesei a tojásfestő műhely megnyitásával kezdték el, segítségükkel mindenféle „nyuszis” ajándékot lehetett készíteni a Kultúra Háza egyik belső termében.

A legkisebbek legjobb barátja ezen a délutánon egy nagyfülű házinyúl volt
Fotó: Tihanyi Tamás

 Aztán odakint az udvaron megtelt a színpad a Pipacsos Táncház résztvevőivel, a Barátok Zenekar muzsikált és tojáskereső versenyt is rendeztek a kisebbek legnagyobb örömére. A húsvéti rajzverseny eredményhirdetése után közösen állították fel a tojásfát, és aki megszomjazott és megéhezett, az Róka Mama teázójában és Horváth Tibor falatozójában tehetett azért, hogy ez ne maradjon így. Aki pedig húsvét előtt meg kívánta tölteni a kamráját mindenféle hagyományosan készült, házi jellegű, füstölt hentesárúval, azt is megtehette.   

A kispipacsosok ismét remek népi tánccal tették büszkévé a szülőket
Fotó: Tihanyi Tamás

 – Minden kedves szülőnek köszönjük, hogy elhozta gyermekét húsvétváró rendezvényünkre – mondta Janicska Judit a szervezők nevében. – Nagyon köszönjük minden kedves programadó táncosnak, énekesnek és zenésznek, hogy jelenlétükkel szebbé és tartalmasabbá tették ezt a gyönyörű délutánt. Szabó Ágnes vezetésével velünk voltak a kispipacsosok egy remek műsorral, táncházzal, felléptek dalos torkú Pacsirtáink, közösségünknek a csodálatos Barátok Zenekar muzsikált. Itt voltak a Bütykölde tagjai, akik bírták a nem kis rohamot a kézműves szektorban. Hálás vagyok azért, hogy együtt lehettünk ezen a napon, és sok boldog mosolyt csalhattunk a kis arcokra és örömöt a szívekbe.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version